Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “AK Parti Konya’mızdan yüksek destek aldı ama bugün Konya’mız AK Parti’den umudunu kesmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’ne doğru yönelmiştir” dedi.
7 Haziran’daki seçimlere hazırlanan MHP, Konya’da seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa MHP Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve çok sayıda partili katıldı.
Açılışta konuşan MHP İl Başkanı Murat Çiçek, “12 gün uzun bir zaman. 14 gün uyumayacağız, eşimizi, dostumuzu, davaya gönül vermiş insanlarımızı uyutmayacağız. Liderimizin deyimiyle uyku orucunda olacağız. Bu noktada Konya’da bir başarının elde edileceğinin artık ciddi bir şekilde sinyallerini alıyorum. Bu başarı hepimizin başarısı olacak” şeklinde konuştu.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise, 14 milletvekili adayıyla birlikte sahada olduklarını belirterek, “Konya’mızı mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyoruz. Hemşehrilerimizle sohbet ediyoruz, hasbihal ediyoruz. Öncelikle şunu ifade edeyim; 14 adayımızın da hepsi Konyalı, hem de harbi Konyalı. AK Parti’nin adayları gibi başka illerden değil. 14 milletvekili adayımız da Konya’nın evlatları ve hepsi de alanında yetişmiş uzman arkadaşlarımız. Konya’mızdan yüksek destek aldılar ama bugün Konya’mız AK Parti’den umudunu kesmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’ne doğru yönelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi insanımızın başta geçim sıkıntısıyla ilgili olsun, çiftçinin, köylünün, esnafın, sanayicimizin sorunlarıyla ilgili olsun projelerini, ekonomi programını beyannamesiyle birlikte ortaya koydu ve milletimizin takdirini topladı. Artık Türkiye, Türk milleti Milliyetçi Hareket Partisiyle yürüyor. Konya’mızda Milliyetçi Hareket Partisiyle yürüyor. Tek başına iktidar hedefimize doğru yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrasında protokol üyeleri tarafından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.