DSİ 13. Bölge Müdürlüğünde her yıl düzenlenen “Şubeler Arası Geleneksel Futbol ve Voleybol Bahar Turnuvası” maçları tamamlandı.
DSİ 13. Bölge Müdürlüğü futbol sahasında Makina Tork Gücü ile 132. Şube (Elmalı) Futbol takımları arasında oynanan final maçını DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Nazif Kök, Özhan Erdanışman, DSİ Spor Kulüp Başkanı Remzi Cengiz, Şube Müdürleri, DSİ Spor yönetimi ve personelleri izledi. Final maçında Makina Tork Gücü Spor, 132 Şube (Elmalı) Sporu 2-1 yenerek şampiyon oldu.
Düzenlenen törende konuşan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “DSİ 1953’te kurulmuş ve 1954’te icraatlarına başlamıştır. 61 yıldır da tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde çok önemi işler yapmaktadır. Bölge Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarla Gazipaşa’dan Kaş’a kadar, Elmalı’dan İbradı’ya kadar baraj, sulama projeleri, içme suyu projeleri, arıtma tesisi projeleri ve taşkın koruma projeleri ile bölgemizi adeta küçük bir GAP’a çevirdik. Birlik, beraberlik içerisinde ekip ruhu ile hareket ederek devasa büyüklükte su yapıları yaparak vatandaşlarımızın istifadesine sunduk” dedi. Sosyal ve sportif faaliyetlere de duyarsız kalmadıklarını belirten Özgür, “DSİ Spor Kulübü çok büyük başarılar kazanıyor.DSİ’nin büyük bir kurum ve aile olduğunu bir kez daha ispatladık. İyi oynayanlar kazandı. Dostluk kazanıyor, kardeşlik kazanıyor, hepimiz kazanıyoruz” diye konuştu.
DSİ Spor Kulüp Başkanı ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Remzi Cengiz de yaptığı konuşmada, “DSİ Spor yönetimi olarak her yıl çalışanlarımızın birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmek için geleneksel olarak düzenlediğimiz turnuva bu yılda tamamlandı. Katılan bütün takımlarımızı ve oynayan arkadaşlarımızı centilmenlik, sevgi ve saygı çerçevesinde maçlar çıkardıkları için tebrik ediyorum” dedi.
Törende futbolda birinci olan Makina Tork Gücü Spor’un kupasını DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, ikinci 132 Şube (Elmalı) Spor’un kupasını Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Nazif Kök, üçüncü olan 131 Şube Spor’un kupasını DSİ Spor Kulüp Başkanı ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Remzi Cengiz verdi.
Voleybol birincisi Makina Çelik Spor’un kupasını Turkay Özgür, ikinci Makine Demir Spor’un kupasını Özhan Erdanışma ve üçüncü Bölge Ayyıldız Spor’un kupasını DSİ Spor İkinci Başkanı Dr. Emrah Küçükbozbey verdi.
Futbol turnuvasına, Makina Tork Gücü Spor, Bölge Ayyıldız Spor, 131. Şube Spor, 131. Şube Özgençlik Spor, Makina Demir Spor, 132.Şube Elmalı Spor, Sondaj Spor, Emlak Kamulaştırma Spor olmak üzere toplam 8 takım katıldı.
Voleybol turnuvasına ise Makina Çelik spor, Makine Demirspor, Bölge Ayyıldız Spor, Bahçıvan spor, Laboratuvar spor olmak üzere 5 takım katıldı.