Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması  davasında tahliyelerine karar verildikten sonra "darbe girişimi" soruşturmasında  gözaltına alınan, aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu  13 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi.

 FETÖ'nün medya yapılanması davasında 31 Mart'ta tahliyelerine karar  verilmesinin ardından yürütülen "darbe girişimi'' soruşturması kapsamında  haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve bir kısmı tutuklanan şüpheliler hakkında  hazırlanan 314 sayfalık iddianamenin gönderildiği İstanbul 25. Ağır Ceza  Mahkemesi incelemesini tamamladı.

    Şüphelilerin, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve  ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından 2'şer  kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianameye  kabul eden mahkeme heyeti, aralarında "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit  edilen firari sanık Said Sefa'nın da yer aldığı 29 sanığın yargılandığı dava ile  birleştirme talebini ise daha sonra değerlendirmeye karar verdi.

    Sanık savunmalarının alınmasının ardından birleştirmeye yönelik bir  karar vereceği öğrenilen heyet, yargılamaya ilişkin ilk duruşmayı önümüzdeki  ağustos ayı içerisinde gerçekleştirecek.

    İddianamede, şüpheliler Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin  Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat  Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş'un "Anayasal düzeni  ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan  kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından 2'şer kez  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

    Başsavcılık, hazırlanan iddianameyi, FETÖ'nün medya yapılanmasına  ilişkin aralarında "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit edilen firari  sanık Said Sefa'nın da yer aldığı 29 sanığın yargılandığı dava ile birleştirme  talebiyle İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Kaynak:Milliyet