FETÖ/PDY üyeliği suçundan haklarında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 49'u tutuklu, 7'si firari 78 eski polisin yargılanmasına başlandı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nin 300 kişilik konferans salonunda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında 19 sanığın ifadesi alınabildi. Savunması alınan 19 sanıklar hiçbiri terör örgütü üyeliğini kabul etmedi. Sanıklardan Antalya Özel Harekat Şube Müdürüyken ihraç edilip tutuklanan Tunay E., 'ByLock' kullandığını itiraf etti, terör örgütü üyeliğini ise kabul etmedi. Kendisinin terörle mücadele ederken birçok kez yaralanan bir Vatansever olduğunu anlatan Tunay E., darbe girişiminden sonra Ankara ve İstanbul'a gönderilerek darbecilere karşı görev yaptığını söyledi. Ardından kendisi gibi özel harekatçı eşiyle birlikte açığa alındığını sonra da tutuklandığını belirten Tunay E., şöyle dedi:

"Telefonumda ve ADSL hattında 'ByLock' tespit edildiği için tutuklandım. Ben 'ByLock' programını 2014 yılında merak ettiğim için Aple Store'dan indirip yükledim. Eniştem İbrahim K. da benim gibi özel harekatçı olduğu için birbirimizle mesleki konularda mesajlaştık. Başkalarıyla mesajlaşmamız olmadı. Sıradan legal bir program olduğu için indirmiştim. Deneme amaçlı indirmiştim. 2015 yılında da bu programı sildim. Benim indirdiğim program İngilizce versiyonuydu." 

Alanya İlçe Emniyet Müdürü iken 'ByLock' hesabı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilip tutuklanan Vehbi D. ise kendisinin böyle bir programı yüklemediğini ve kullanmadığını ileri sürdü. 'ByLock' tespit edilen hattın kendisine ait olduğunu ancak o dönemde kullandığı telefon cihazını ikinci elden aldığını savunan Vehbi D., telefonun eski sahibinin bu programı indirmiş olabileceğini savundu. 

"HAYALLERİMDE BİLE SUÇ İŞLEMEDİM" 

Kaş İlçe Emniyet Müdürü iken 'ByLock' kullandığı iddiasıyla tutuklanıp meslekten ihraç edilen Murat Ş. de suçsuz olduğunu ileri sürdü. Murat Ş., başarılarından dolayı kendisine iftira atıldığını ve kumpas kurulduğunu iddia etti. Murat Ş., "İlçe emniyet müdürüyken bir gecede vatan haini ilan edildim. Bunun acısını sadece ben değil, eşim ve çocuklarım da çekiyor. Ben hayatım boyunca hep suçla ve suçlularla mücadele ettim. Ben hayallerimde bile suç işlemedim. Ben 15 Temmuz akşamı darbecilere karşı tüm personelimi toplayıp alınması gereken tüm tedbirleri aldım" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, diğer sanıkların ifadeleriyle devam edecek.

Kaynak:Milliyet