Anadolu Aslanları İşadamları Deneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, Fetullahçı terör örgütü tarafından, 15 Temmuz 2016, tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde aziz milletin ortaya koyduğu cesaretin her türlü övgüye layık olduğunu söyledi.

Altaç, Lazı, Çerkezi, Kürdü ve Türkü ile milletin 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçip, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, devletine sahip çıktığını belirterek, darbecilere karşı milletin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layık olduğunu kaydetti. Türkiye tarihinde yapılan en alçakça ve en vahşice darbe girişimi olarak tarihe kaydedilen bu kalkışmanın halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla sonlandırıldığını aktaran Altaç, "Aziz milletimiz tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı atmıştır. Bu düşüncede olabilecek hainlerin cesaretleri ve güçleri milletten yedikleri son tokat ile bitmiştir. Darbeler Türkiye’ye her zaman zarar verdi, Fetullahçı terör örgütü tarafından yapılan darbe millete çarptı ve yine millet tarafından püskürtüldü. Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş iradesine ket vurmaya çalışan hain FETÖ 15 Temmuz akşamdaki darbe girişimi Allahın izni, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu , Başbakanımız ve hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin kahramanca vermiş olduğu birlik ve beraberlik mücadelesi ile çok şükür püskürtülmüştür. Türkiye’yi karanlığa çekmek isteyen bu tür şer odaklar kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Bu darbe girişiminde bulunan alçak FETÖ, ülkede vatandaşa kurşun sıkacak ve kendi meclisini dahi bombalayacak ihanetçilerin var olduğunu göstermiştir. Bizler gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz ve bunu 15 Temmuz akşamı içimizdeki hainlere de, bizi bölmeye çalışan dış güçlere de çok iyi gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Kahramanca, iradesiyle seçmiş olduğu yöneticilerinin arkasında dimdik duran ve eğilmeyen halkımızdan Allah razı olsun. Bilinmelidir ki bu halk ancak Allah’ın huzurunda eğilecektir. İslam dünyasının umudu Türkiye’dir ve ülkemiz bu umudun şerefini, bu onurlu halkla nasıl taşıyacağını 15 Temmuz gecesi çok iyi göstermiştir" dedi.

"Milletin iradesinden başka irade tanımayız"

79 milyon vatandaşa darbecilere karşı onurlu ve dimdik durduklarından dolayı teşekkür eden Altaç, millet iradesinden başka iradeyi tanımayacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ASKON olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha dile getirip,ülkemize bu acıları yaşatanların peşinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve huzurunu tehdit edecek bu tür kişi ve teşebbüslerle mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu gibi olayların tekrarlarının yaşanmaması için hep beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın, hükümetimizin yanında olduğumuzu ve 79 milyon vatandaşımız ile birlikte dimdik ayakta olduğumuzu belirtiyoruz. Allah’ın izni ile bundan sonra Türkiye’de hiçbir zaman darbeye tevessül olamayacaktır. İnşallah bir daha da var olmamak üzere yok olmuştur. Aziz ve asil milletimizin iradesi her zaman ülkemize hakim olacaktır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, milletimize ve demokrasimize büyük geçmiş olsun.Demokrasi şehitlerimize Allah’ dan rahmet diliyorum. Minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın" diye konuştu.