Patnos Seher Vakti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği ve Osmanlı Ocakları 1453 Patnos Şubesi tarafından düzenlenen,’’ Edep ve Ahlak Sohbeti ‘’ yoğun ilgi gördü.

Program İstiklal Marşının okunması, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ilahi dinletisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Patnos Seher Vakti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Balat,’’ Dedik ya yol İslam rehber Kuran Önder Peygamber Gün Kutlu gün, gün Peygamber efendimizi anma günü, gün Efendimiz (SAV) edep ve ahlakını dinleme günü’’ diye konuştu.

Yapılan Sohbet Patnos Merkez Camii İmamı Yusuf Sağlam Edep ve Ahlak ile ilgili şunları söyledi. "İnsanoğlunun bu dünyada da öbür dünyada da en büyük ve sonsuz hazinesi, sahip olduğu güzel ahlâk ve edebidir. Onun, yani insanın bütün değer ve kıymeti de ancak bu ulvî ve şerefli hazinesinin kıymet ve değeri kadardır. İnsanlık tarihi, peygamberlerin eşsiz güzellikteki nice ahlâkî davranış tezâhürleriyle doludur. Bunun en güzel misallerinden birisi şüphesiz Hazret-i Yusuf’tur. O, âyet-i kerîmede buyurulduğu üzere kendisine açık bir şekilde zulmetmiş olan kardeşlerine; “Bugün size başa kakma ve ayıplama yoktur, Allah sizi affetsin! O merhametlilerin en merhametlisidir.” diyerek, affedebilmenin kâbına varılmaz bir misâlini sergilemiştir."

Yapılan programa, Patnos Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Laçin, Ak Parti Patnos Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Eskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.