Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de düzenlenen Ulusal Özel Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, "Çok üzücü olaylar yaşıyoruz. Bu güzel ülkede güzel çalışmalar da oluyor. Üç gün boyunca özel çocukların neler başardığını hepimiz göreceğiz" dedi.
Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ulusal Özel Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ile çok sayıda davetli katıldı.
Dilek Sabancı, "Türkiye olarak çok üzgün günler yaşıyoruz. Son olarak Ankara'da çok sayıda can verdik. Acımız büyük. Terörü şiddetle kınıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu ülke insanı olarak umutsuz değiliz. Bu ülkede güzel çalışmalar da oluyor. Bu olimpiyatlarda özel çocuklarımızın neler başardığını hep birlikte göreceğiz. Amacımız, onları sosyal hayatın içine çekmektir. Bize 7 yıldır ev sahipliği yapan Denizli'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Takımların tek tek tanıtıldığı törende sporcular ellerinde Türk bayraklarıyla törene gelenleri selamladı. Olimpiyatlarda 28 ildeki 60 özel eğitim kurumundan 550 sporcu ter dökecek. Masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve yüzme branşlarında müsabakalar yarın sabah saatlerinde başlayacak.

FOTOĞRAFLI