Türk Büro Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı A. Menderes Özer, terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.
Terör örgütü üyelerinin ellerini kollarını sallayarak, Avrupa’nın en büyük adliyesi olan Çağlayan Adliyesi’ne girdiğini belirten Özer, şöyle konuştu: “Savcı Kiraz’ın makamına kadar giderek, Kiraz’ı rehin almışlardır. Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan güvenlik zafiyeti, geçen yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmıştı. O dönemde de güvenlik önlemlerinin artırılacağı bir daha böyle terör olaylarına yer verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağı söylenmişti. Ancak, dün yaşanan olay, geçen yıllara rağmen hiçbir önlem alınmadığının ispatıdır.”
Cumhuriyet ile yönetilen ülkemizin terör olaylarıyla zor durumda bırakılmaya çalışıldığını anlatan Özer, şunları söyledi: “Bu hıyanetin arkasındaki asıl sorumluların yakalanması gerekmektedir. Adliyelerdeki güvenlik zafiyeti çözüme kavuşturulmalıdır. Dün yaşanan olay sadece bir savcının öldürülmesi değil hukukun katledilmesidir. Tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Türk Büro-Sen olarak, terörü lanetliyoruz”.