Bayrampaşa’daki servis şoförü eşinin balkondan attığı hemşire Hatice Çelik’in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.
Olayla ilgili iddianameyi tamamlayan savcı, Mehmet Çelik’in eşini balkondan atarak intihar sürü verdiğini belirtti ve müebbet hapis istedi. 34 yaşındaki hemşire Hatice Çelik, eşiyle kavga ettikten sonra üçüncü kattaki evlerinin balkonundan bahçeye düşerek ağır yaralandı. Gözaltına alınan eşi Mehmet Çelik ise tutuklandı. Yoğun bakıma kaldırılan genç hemşire hayatını kaybetti.



‘BALKONDAN DÜŞTÜ’ YALANI

Kocasının şiddetine maruz kalan Hatice Çelik, olaydan önce mahkemeye başvurarak eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Ancak, Çelik olay günü çocuğunu görme bahanesiyle eşinin evine gitti. Mehmet Çelik ifadesinde eşinin telefona dalması sonucunda tartıştıklarını belirterek “Mutfağa gidip bir bıçak aldım ve ‘seni öldürürüm’ dedim. Bunun üzerine eşim elinde sigarasıyla balkona çıktı. Sonra da komşulardan birinin ‘kadın aşağıya atladı’ diye bağırdığını duydum” dedi.

TELEFONDA ÖLÜM TEHDİDİ

Soruşturmayı derinleştiren savcılık Mehmet Çelik’in telefon mesajlarını da mercek altına aldı. Elde edilen deliller neticesinde evdeki cam kırıkları ve bıçağı yok etmesi için komşusuna mesaj yoluyla haber verdiği anlaşıldı. Öte yandan olaydan kısa bir süre önce Mehmet Çelik’in eşini arayarak “Seni öldüreceğim, namusumu temizleyeceğim” diye tehdit ettiği, Hatice Çelik’in ise tehdit iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğu ve dava açıldığı iddianamede belirtildi. Savcı şüpheliyle ilgili müebbet talebinde bulundu.