Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Kulübü, bu akşam sona eren ve tüm sanıkların beraat ettiği tarihi "Şike davası"nın sonuçlanmasının ardından bir açıklama yaptı.

Bütün sanıklara "geçmiş olsun" denilirken, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'ya Beşiktaş'a hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi. "Beşiktaş camiasına geçmiş olsun" başlığıyla yayınlanan açıklama şu şekilde:

''36 sanığın 'şike' ve 'örgüt' suçundan yargılandığı dava sonuçlandı. Beklediğimiz üzere, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Yönetim kurulu eski üyelerimizden Serdal Adalı ile eski teknik direktörümüz Tayfur Havutçu'nun da aralarında yer aldığı sanıklara geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Beşiktaş camiası olarak asla inanmadığımız iddiaların mahkeme tarafından da kabul görmemiş olmasını, Türk futbol ailesinin öncü kulübü olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Daima, 'Şeref'i ile oynayıp, 'Hakkı' ile kazanan' Beşiktaşımızın kültürü ile yetişen Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun, asla böyle bir suçun içinde olduğuna inanmadık. Her daim desteğimizi sergilediğimiz Adalı ve Havutçu'nun, mahkeme nezdinde de suçsuz bulunmuş olması hem bizleri haklı çıkarmış hem de adalete olan inancımızın doğruluğunu kanıtlamıştır. Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'ya Beşiktaşımıza olan hizmetleri için tekrar teşekkür eder, geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Saygılarımızla."