Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi İl Divan toplantısı genel başkan yardımcılarının katılımı ile gerçekleşti.
Sendikanın toplantı salonunda gerçekleşen İl Divan toplantısına Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Vecdi Yanbaz, Mustafa Mengütaycı, Kutbettin Aydın, Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Kadir Özşahin, sendikal faaliyetlerden bahsederek, “Sendikamız genelde çalışanlarımızın hak ve özgürlükleri için mücadele verirken, yerelde de birtakım etkinliklere ve sosyal faaliyetlerin altına imza atmaktadır.Öncelikle, geçtiğimiz Salı günü Çağlayan Adliye Sarayında görevi başında terör örgütüne mensup teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet ailesine yakınlarına ve adliye camiasına baş sağlığı diliyorum.
Yaşanan olay tamamen ülkemizin istikrarına ve çözüm sürecine yönelik bir saldırıdır. Birileri bu cennet vatanım olan bu güzel memleketimizi karıştırmak istiyor. Hala gencecik bedenlerin toprağa gömmemizi istemektedirler. Bu odaklar, akan kandan ve gözyaşından beslendikleri için, akan kanın durmasını ve Anaların göz yaşının dinmesini istemiyorlar. Biz Büro Memur-Sen olarak Hükümet tarafından başlatılan Türkiye’nin Demokratikleşme sürecine daha sonra Birlik ve Kardeşlik Projesine ve şimdide yürütülmekte olan çözüm sürecine milletimizin selameti ve refahı için sonuna kadar destek verdik ve bundan sonrada destek olmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Barış ve kardeşlik ortamının daha sağlam temellere oturtulması için elimizde ne geliyorsa sonuna kadar kullanacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Vecdi Yanbaz ise konuşmasında, “Memur sendikacılığın miladı 15 Mayıs’tır. 14 Nisan istifaların sonudur. 14 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında gücümüze güç katalım. Yeniden yetkiyi alıp toplu sözleşmede masaya oturalım.
Savcımızın şehit edilmesini genel merkezimiz adına esefle kınıyorum. Rabbim bizlere böyle bir acı daha yaşatmasın. Ama işin şu tarafına da dikkat çekmek istiyorum. Artık siz savcıları katlederek ülkenin süreçlerini değiştiremeyeceksiniz. Siz ülkede kaos çıkarmak için ülkede her şeyi yapsanız da Memur-Sen var, bilinçli bir toplumumuz var. Artık bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. Dün Adıyaman’da olduğu gibi tüm Türkiye geneli bu konuda yapmış olduğumuz basın açıklamasında da gösterdik ki artık biz bu ülkenin dinamiklerinin okuyan, yazan aklı selim insanlarla yönetmek istiyoruz. Bu süreçte asla yapılacak olan gizli oyunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda Memur-Sen kurulduğu günden buyana duyarlılığını en güzel şekilde göstermiştir. Bundan sonra göstermeye de devam edeceğiz” dedi.