Düzce Belediye Meclisi Ocak ayı birinci birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıya Küçüksu parkı önemli yer aldı.
Düzce Belediye Meclisi, 2015 yılının ve Ocak ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in başkanlığında 14 gündem maddesi görüşüldü.
DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Meclis toplantısının birinci gündem maddesinde Elif Sezer Cebar, Alp Cengiz, Dursun Ay, Ayhan Cicu ve Eyüp Topçu Denetim Komisyonu’na üye olarak seçildi.
ZABITA VE İTFAİYE PARSONELİNE 291 TL ZAM
Mecliste ikinci gündem maddesinde ise zabıta ve itfaiye personellerinin fazla mesai ücretlerinin tavan fiyat üzerinden 291 TL olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi.
Toplantının üçüncü gündem maddesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Düzce Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilecek olan ambulansın tahsisine oy birliğiyle karar verilirken devredilecek olan ambulansın hasta nakil aracı olarak kullanılacağı belirtildi.
Daha önce meclis gündemine taşınan Düzce Kent Konseyinden gelen 23 adet talep ise Ocak ayı birinci birleşiminde oy birliğiyle karara bağlandı.
Toplantının beşinci gündem maddesinde Düzce Belediyesi ile Türkiye Denizatı Derneği Düzce Şubesi’nin proje ortağı olduğu kadına yönelik şiddet hakkında dayanışma ve fedakarlık arttırma projesi için meclis tarafından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e oy birliğiyle yetki verildi.
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Ardından müdürlüklerden ve vatandaştan gelen 16 adet imar plan tadilat talebi İmar Komisyonuna havale edildi.
Dokuzuncu maddede Kiremitocağı 511 parsel, Çavuşlar 871 ada 7 parsel, Orhangazi (Yörükler) 248 ada 1 parsel ve Ş.Bayram Gökmen (Konuralp) 4466 parsellerinin ihale yoluyla satışının gerçekleşebilmesi ile ilgili olan gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Düzce Üniversitesinin inşaatı devam eden Yığılca Karayoluna bağlantısının sağlanarak üniversitesinin ulaşım olanaklarını güçlendirmek için mevcut imar planında Beçi Köyü kadastro sınırlarına kadar gösterilen alanda imar planlarının yapılması amacıyla gündeme getirilen mücavir alan talebi İmar Komisyonuna havale edildi.
Plan hükümlerinin ilave katları düzenleyen 12. maddesi ve çatı katlarını düzenleyen 19. maddesinin meclis tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleşen birleşimlerde kabul edilmesiyle birlikte konuyla ilgili hak sahiplerine ruhsat işlemlerini tamamlamak üzere süre verilmesi için İmar Komisyonunun çalışma yapmasına karar verildi.
Toprak Koruma Kurulu kararında belirtilen parsellerde belediyenin kamu yararı kararı alması ile ilgili gündem maddesi de oy çokluğuyla imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin son maddesinde ise Düzce Valiliği Kadastro Müdürlüğü tarafından Sallar, Çiftepınar, Şehit Hüseyin Kıl, Şehit Murat Demir ve Şehit Bayram Gökmen Mahallelerinde yapılacak orman kadastro çalışmalarında kadastro ekiplerine destek vermek üzere her mahalleden 6 bilirkişi belirlendi.
On dördüncü gündem maddesinde Zeki Altıntepe, Ferhat Sevikoğlu, Şuayip Çelik, Sabri Özçelikoğlu, Hasan Yıldırımoğlu, Hüseyin Keskinoğlu Sallar Mahallesinden, Engin Kodabaş, Zeki Çiftçi, Zekeriye Tut, İrfan Topçu, Şeref Sezer, Mehmet Korucu Çiftepınarlar Mahallesinden, Ali Kemal Cesur, Adnan Kaplan, Hüseyin Oran, Ahmet Çakmak, Zahit Güldal, Halil Sevinç, Şehit Hüseyin Kıl Mahallesinden, Aydın Şahin, Adil Taşlı, İsmet Aktepe, Metin Çetin, Muharrem Taşlı, Zeki Taşlı Şehit Murat Demir Mahallesinden, Hüseyin Taş, Muhammet Demirtaş, Mehmet Bayrak, Cevdet Karamurt, Şadi Çağ, Hamit Yılmaztürk ise Şehit Bayram Gökmen Mahallesinden bilirkişi olarak seçildi.
İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK?
Toplantıda gündem maddelerinin sona ermesinin ardından MHP Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu söz aldı. Katırcıoğlu’nun sorularına Başkan Keleş tek tek cevap verdi.
Katırcıoğlu, Düzce Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin görevine son verilip verilmeyeceğini de sordu.
Başkan Keleş, Katırcıoğlu’nun sorusuna "Yasa gereği 10 Ocak’tan itibaren kadrolu eleman çalıştırdığımız hiç bir alanda taşeron işçi çalıştıramayacağız. Bundan böyle işe göre taşeron işçilerin ihalesini gerçekleştireceğiz. Ancak bu durumdan hiç bir personelimizin olumsuz etkilenmesine izin vermeyeceğiz. Valiliğimiz ve İŞ-KUR ile görüştük. Yasa gereği işten çıkartmak zorunda kaldığımız personelimiz olursa onu asla mağdur etmeyeceğiz. Düzce Belediyesinde görevine son verilirse hemen başka bir kurumda aynı şartlarda istihdam edilecek" sözleriyle cevap verdi.
OTOYOL BAĞLANTISI
Katırcıoğlu, Düzce otoban bağlantı yolu için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in çok çaba sarf ettiğini ifade ederek Başkan Keleş’e teşekkür etti. Katırcıoğlu, otoban bağlantı yolunun basındaki yansımalarına da değindi ve otoban bağlantı yolunun TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Düzce’ye kazandırıldığının yazıldığını söyledi.
Başkan Keleş, konuyla ilgili olarak "Otoban Bağlantı Yolu ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirdik, defalarca Ankara’ya gittik. Yetkililerle projeler ürettik. Bu hizmeti sadece Rifat Hisarcıklıoğlu’na bağlamak doğru olmayabilir. Olsun. Bunun bir önemi yok. Önemli olan hizmetin gerçekleşmesidir. Mehmet Keleş yaptı denmese de olur. Yeter ki kazanan Düzce olsun" ifadelerini kullandı.
KÜÇÜKSU PARKI SATILACAK MI?
Katırcıoğlu’nun "Küçüksu Parkını satacağınıza dair söylentiler var. Küçüksu Parkı satılacak mı?" sorusunu ise Başkan Keleş esprili bir biçimde cevapladı: "Benim böyle bir söylentiden haberim yok. Benim böyle bir yetkimin olmadığını en iyi sizin bilmeniz lazım. Ben size sorayım. Siz Küçüksu Parkını satıyor musunuz? Yetki sizde değil mi? Meclis’ten habersiz, Meclis’in onayı olmadan değil Küçüksu Parkını belediyenin en küçük parselini satamazsınız. Hem nasıl böyle bir söylenti olabilir. Hiç park satılır mı? Biz Küçüksu Parkı için seçimden önce vaad ettiğimiz projeyi tamamlamak üzereyiz. Orada bir tek ağaç kesmeden şahane bir Nikah Salonu yapacağız. Dere üzerine doğru seyir teraslı çok güzel bir park ve bahçe yapacağız."
MHP Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu, Düzce’de belirlediği eksiklikleri ve aksaklıkları da gündeme taşıdı. Katırcıoğlu’nun ifadelerine Başkan Keleş, "Sizler belediye meclis üyelerisiniz. Düzce’de meydana gelen işlerde daha fazla söz hakkına sahip olmalı ve belediyemizin çalışmalarına bu anlamda yön vermelisiniz. Bu sebeple saydığınız eksiklikleri birim müdürlerimizle daha olmadı başkan yardımcılarımızla paylaşmalısınız, yine de sorun çözülmezse bana iletmelisiniz. Bu mecliste parti ayrımı olmayacağını ilk gün söylemiştik. Kendinizi hizmette muhalefet gibi görmeyin. Siz bu belediyenin meclisisiniz. 5 yıllık görev süremiz dolduğunda hangi partiden olduğumuz hatırlanmayacak. Sadece bu dönemde yapılan ya da yapılamayan işler hatırlanacak" dedi.