GÖZTEPE Hentbol Takımı ile geçen sezon Erkekler 1'inci Ligi'nde rekorlar kırarak Süper Lig'e çıkan Teknik Direktör Feridun Dorak, spor yaşamına futbolcu olarak başladığını açıkladı. Hentbol Magazin Dergisi'nin Eylül sayısına verdiği röportajda 1970'li yılların başında Göztepe A Takımı'na kadar yükseldiğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Çok küçük yaşlarda futbola adım attım. Göztepe'nin genç takımında gösterdiğim performansla A takıma kadar yükseldim. Ardından üniversitede matematik bölümünü kazanarak Balıkesir'e gittim ve Balıkesirspor'da da bir süre top koşturdum. Hem okul hem futbol olmayınca, yeşil sahalara veda ettim" diye konuştu.
Hentbolla ise 1976 senesinde tanıştığını belirten Feridun Dorak, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'na girince hentbol tutkusunun başladığını söyledi. Dorak, "Okulda o dönem Federasyon'da Asbaşkanlık görevini yürüten Erol İlgin ile tanıştım. Ardından oyuncu olarak milli takımın kamplarına katıldım. Maddi imkansızlıklar nedeniyle sporculuğum uzun sürmedi" dedi. 1982 yılında antrenörlüğe soyunduğunu ifade eden Dorak, "İlk deneyimimi Karşıyaka'da yaşadım. Karşıyaka branşı kapatınca İzmir Büyükşehir Beledişespor'da' görevimi sürdürdüm. Ardından Manisa Vestel'in hem kadın hem de erkek takımını çalıştırdım. İlk Avrupa tecrübesini de Manisa'da tattım" dedi.
GÖZTEPE ÇOK BÜYÜK MARKA
Süper Lig'de Göztepe'nin başarısı için ter döken Teknik Direktör Feridun Dorak sarı kırmızılı kulübün lokomotif olduğunu söyledi. Göztepe Hentbol Takımı'nın bir dönem taraftarın katkılarıyla ayakta durduğunu hatırlatan Dorak, "Göztepe hentbolda ilk ciddi organizasyonunu geçen sene yaptı. Uzun yıllar amatör ruhla yönetilen branş profesyonelce idare edildi. Şimdi Süper Lig'de şampiyonluktan söz ediyoruz. Hedefimiz Avrupa'da Göztepe'nin adını duyurmak. Burası çok büyük bir marka" diye konuştu.
GÖZTEPE'NİN RAKİBİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANKARASPOR
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde geride kalan 2 haftada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Göztepe yarın Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile karşı karşıya gelecek. Bülent Özkul Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de start alacak. Göztepe'de sakatlıkları süren kanat oyuncusu Yiğit Eröz ile kaleci Can Arıcı forma giyemeyecek. Teknik Direktör Feridun Dorak geçen hafta deplasmanda kaybettikleri Amasyo Tasova YİBO maçını Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u yenerek telafi edecekleri söyledi. Dorak, "Muhteşem taraftarımızı salona bekliyoruz. Onların desteği ile kazanacağız" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF