İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin eski öğretim üyelerinden merhum Prof. Dr. Abdülkadir Karahan, ölümünün 14. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.
Prof. Dr. Abdülkadir Karahan için Pazartesi günü saat 18.00'da kabri başında anma töreni düzenlenecek. Törene Karahan'ın ailesi, dostları ve öğrencilerinin katılması bekleniyor.
PROF. DR. KARAHAN
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1913 yılında doğan Prof. Dr. Abdülkadir Karahan, İstanbul Üniversitesi Yüksek Öğretmen Okulu ve Sorbonne Üniversitesi'nden mezun oldu. Karahan, özellikle eski Türk edebiyatı ve başta hadis olmak üzere İslami bilimler alanlarında 40'ın üzerinde eser verdi. Yurt içi ve yurt dışında yayınlanan çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra Tasvir, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Güneş ve Türkiye gazetelerinde yazılar yazan Karahan, Milli Eğitim Bakanlığı, İLESAM, Türk Edebiyatı Vakfı, Türkoloji Enstitüsü ve daha birçok kurum tarafından ödüle layık görüldü. Karahan, 28 Temmuz 2000 tarihinde vefat etti.