DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz bölgesinin önemli balıkçı limanlarından birine sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki balıkçılar, sıcak havaya rağmen yeni av sezonuna hazırlanıyor.

Sezonun 15 Nisan'da kapanmasının ardından teknelerini Akçakoca Limanı'na çeken balıkçılar, 34 derece ve üstüne çıkan sıcak havaya ve yeni av sezonunun açılmasına zaman olmasına bakmaksızın teknelerinde motor bakımı, boyama, cila ve ağ tamiri yapıyor.

Balıkçılardan Çağdaş Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havanın kendilerini bunalttığını fakat ekmek teknelerini onarmaları gerektiğini söyledi.

Özer, çocukluk yıllarından bu yana balıkçılık yaptığını belirterek, "15 yıldır bu işi yapıyorum, baba mesleği balıkçılık. Teknelerimiz sezon boyunca denizde yıprandı, şimdi de karaya çektik boyama ve macunla dolgu işlemlerini yapıyoruz. Tüm balıkçı arkadaşlarımız limanda, bu ay bizim karadaki çalışma vaktimiz." diye konuştu.

Eylülde açılacak sezon için çalışmalarını hızlandırdıklarını aktaran Özer, şöyle devam etti:

"Geçimizi balıkçılıkla sağlıyoruz. 12 ay denizdeyiz. Kışın kar yağarken de bu yaz sıcağında da teknemizin başındayız. Buradan ayrılamayız, ayrılırsak işlerimiz geri gider. Sabahın ilk ışıklarında gelip zımpara yapıyoruz. Zımpara yaparken çok toz oluyor, bundan kimse rahatsız olmasın diye erken gelip işlerimizi hallediyoruz. Günün geri kalanında da motor bakımı, boya ve diğer tamiratları hallediyoruz."