Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, 2017 yılının başından bu yana 964’ü pazar esnafı, bin 787’si seyyar satıcı, 8 bin 341 işletme olmak üzere toplam 11 bin 92 işlem yaptı.

Haksız rekabete izin vermeyen Çankaya Zabıtası, seyyar satıcılık yapanların faaliyetlerini durdururken, kurallara uygun konmayan bez afiş, tabela gibi reklam araçlarını da topladı. Çankaya zabıtası, halkın sağlığını tehdit edenlere karşı önlem almaya ve düzenli denetimlerine devam ediyor. Kurallara uymayan işletmeleri tespit amacıyla denetimlerini artıran zabıta, vatandaşlardan gelen şikayetler konusunda da anında müdahale ediyor. Bu yıl içerisinde 11 bin 92 denetim işlemi gerçekleştiren zabıta ekipleri, pazaryerlerinde de etiket, terazi ve pazar esnafının kurallara uygun davranması konusunda sıkı denetim uyguluyor. Haksız rekabet konusunda hassas davranan Çankaya Belediyesi, kurallara aykırı konulan reklam araçlarını da topladı. Esnafın eksiklerini gidermesine fırsat tanıyan Çankaya zabıtası, ‘Haberli Denetim’ uygulaması ile de hem vatandaşı hem de esnafı gözetiyor.

Seyyar satıcılara yönelik çalışmalarında Ankara Büyükşehir Zabıtası ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışmalar yürüten Çankaya zabıtası, vatandaşlardan gelen şikayetler ve rutin denetimleri doğrultusunda sene başından bu yana 771 seyyar satıcının faaliyetine son verdi.

7/24 göreve devam

Vatandaşların işletmeler ve uygulamaları konusunda yanlış gördüğü hususları, 444 06 01 ve 230 75 51 numaralı telefonlardan Çankaya zabıtasına iletebileceğini belirten Alper Taşdelen, “Ekiplerimiz 7/24 görevde. Vatandaşlarımız her saat arayabilir ve şikayetlerini bildirebilir” dedi.

Çankaya Zabıtası, denetim işlemleri sırasında işletmelerde bulunması zorunlu evrakları kontrol ediyor. İşletmelerin; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, ilan, reklam ve vergi levhası tasdiklerini kontrol eden ekipler, gıda işletmelerinde satışa sunulan ürünlerin tüketim tarihlerini inceleyerek, tarihi geçenleri imha ediyor.