15 Temmuz’un 1. yıl dönümünde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, sendikalar ve sivil toplum örgütleri UTSO’da ortak açıklama yaptı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, Karahallı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanı, TÜRK-İŞ, TİSK, TZOB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN İl Başkanları’nın oluşturduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) tarafından, UTSO’da ortak basın toplantısı düzenlendi.

81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen basın toplantılarında ‘’Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye’’ başlığıyla, Türk Milletinin, birlik ve beraberlikle dünyaya örnek bir tavır sergileyerek; “Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini gösterdikleri’’ vurgulandı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, 15 Temmuz’un ülkemiz açısından zorlu bir süreç olduğunu, artık toparlama sürecini tamamladıklarını dile getirerek, yeni bir atılım sürecini başlatmak gerektiğini söyledi. Kandemir; ‘’Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz’’ dedi.

Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) tarafından yapılan ortak basın açıklaması tam metni ektedir.