Londra’da cumartesi gecesi 7 kişinin ölümüne 50 kişinin yaralnamasına neden olan terör saldırısının başında olan isim ortaya çıktı.Kod adı ‘Abz’ olan 27 yaşındaki saldırgan Londra’nın doğusunda bulunan Barking’te yaşıyor. Evli ve 2 küçük çocuğu var.

İngiliz medyasının saldırının elebaşı olarak gösterdiği adamla ilgili geçtiğimiz yıl Channel 4 kanalı tarafında çekilen ilginç görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde  ‘Abz’ terör örgütü IŞİD’in bayrağı ile etrafındaki kalabalıkla birlikte Londra’da bir parkta herkesin gözü önünde namaz kılıyor.

 Abz kod adlı kişi önce bir hoparlörün üzerine IŞİD bayrağını yerleştiriyor. Ardından arkasına aldığı kalabalık eşliğinde IŞİD bayrağına doğru secde ederek namaz kılıyorlar. 

Polis söz konusu kişinin önce bir minibüsle kalabalığın arasına dalan ardından önüne geleni bıçaklayan 3 saldırganı bu eylemlerde yöneten kişi olduğunu düşünüyor.

Korkunç saldırıda  şimdiye kadar 7 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. Dün Sabah erken saatlerde başlayan soruşturmalar kapsamında Londra polisi 12 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak:Milliyet