Adıyaman’ın Sincik İlçesinde Söğütlü İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri tarafından okuma bayramı programı düzenlendi.
Okul bahçesinde düzenlenen programa Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Fatih Dülgeroğlu, Vakıf Müdürü Ali Aktaş, Okul Aile Birliği Başkanı Ziya Azgın, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı. Söğütlü İlkokulu Müdürü Nazif Erkut, bir açılkonuşmasını yaparak programa katılan herkese teşekkür etti.
1. sınıf öğrencilerince okunan şiirler, sahneye konan skeç ve ront gösterisiyle süslenen okuma bayramı programı izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, "Bu gibi programlar öğrencilerimizin kendine öz güven duygusunu geliştiren en önemli etkenlerden biridir. Bu gibi faaliyetlerin Sincik’te bütün okullarda yapılması için gerekli girişimlerde bulunmamız lazım, bu işte öncülük eden, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Program, okuma yazmaya çıkan minik öğrencilere protokol tarafından okuma belgelerini verilmesi ve pasta kesilmesinin ardından sona erdi.