Abhazya hükümetinin Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan ihracatçılara mali destek yardımı konusu netliğe kavuştu. Bu destek programı ile Abhazya’da üretilen ürünlerin birçok ülkeye pazarlanması hedefleniyor.

Abhazya parlamento binasında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında, Abhazya’dan diğer ülkelere ürün satışının teşviki nedeniyle işletme sahiplerine ve tüccarlara mali destek programı konuşuldu. Abhazya Ekonomi Bakan Yardımcısı Batal Tarba, gerçekleşecek olan mali yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Mart 2017’den itibaren başladığımız programımız dahilinde ihracat gerçekleştiren işletmelerimize ve tüccarlarımıza hukuki, bilgilendirme ve mali desteklerde bulunuyorduk. Tabi bu desteklerden faydalanılabilmesi için temel şartlarımız var. Bu şartları yerine getirenler ancak desteklerimizden faydalanabiliyor” dedi.

Abhazya’nın milli ürünlerine destek

Tarba, temel şartları yerine getirenlere mali destek sunduklarını söyleyerek, “Bu şartlar arasındaki en önemli maddemiz, işletmelerin kendi ürünlerini üretmesidir. Bu kuruluşlara sermayenin yüzde 8’i kadar kredi, işletmelere maksimumda 5 milyon ruble, bireysel üretim yapanlara ise maksimum 2 milyon ruble mali yardım yapıyoruz. Ayrıca, uluslararası fuarlara katılım, tanıtım ve reklam giderleri için de 200 bin ruble maddi destek ve harcamalarının da yüzde 70’ine mali destek sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Amaç üretime teşvik

Tarba, sözlerinin devamında şöyle konuştu:

“Hazırladığımız program 2019 yılına kadar geçerli olacak. Bu program dahilinde amacımız, Abhazya’nın üretmesi, daha çok kalkınması ve halkımızı üretime teşvik etmektir. Bu programın başarılı olacağına inanıyoruz. Bu program ile Abhazya iç pazarda ve dış pazarda daha güçlü olacaktır.”