ARDAHANLI 27 yaşındaki Muharrem Kayatürk, çalışmak için gittiği Amerika'da gönlünü kaptırdığı 25 yaşındaki Mari Cabrales ile Türk geleneklerine uygun yapılan törenle dünya evine girdi. Geçen yıl Müslüman olan ve 'Meryem' adını alan Amerikalı gelin, eline kına yakarak halay çekti, göbek attı.
Ardahan'da oturan Muharrem Kayatürk, 5 yıl önce garsonluk yapmak için gittiği Amerika'nın Teksas eyaletinde Mari Cabrales ile tanıştı. Muharrem Kayatürk İngilizce öğrenmek için gittiği kursta, bilgisayar öğrenmek için kursa gelen Mari Cabrales'e gönlünü kaptırdı. Birbirlerine aşık olan Mari ile Muharrem'in iyi giden ilişkileri üzerine gençler evlilik kararı almdı. Geçen yıl Müslüman olan Mari, 'Meryem' adını aldı. Ardından Meryem ile Muharrem Türk geleneklerine göre düğün yapmak için Ardahan'a geldi. Önce Türk geleneklerine göre yapılan kına gecesinde Amerikalı geline kına yakıldı.
Yönetmenlik ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın yaptığı 2010 yılı 'Ay lav yu' filmini anımsatan Muharrem ve Meryem yaşamlarını birleştirme kararı alırken Gündoğdu Salonu'nda 9 Ağustos gecesi düğün yapıldı. Masalarında Türk ve Amerikan bayrakları bulunan gençlerin düğününde Meryem ile Muharrem Kayatürk, konuklarla birlikte halay çekip, göbek attı, dans etti. Geceye katılanlar, yine geleneklere göre gelin ile damata para veya altın taktı.
Green Card ile Amerika’ya gittiğini ve Teksas'ta tanıştığı Mari’ye ilk görüşte aşık olduğunu söyleyen Muharrem Kayatürk, şöyle dedi:
"Ailem her zaman yanımda oldu. Herkes Mari'yi çok sevdi. Kendisi 1 yıl önce Müslüman oldu ve Meryem ismini aldı. Meryem, Amerika'da devlet memuru olarak çalışıyor. Bende garsonlukla işe başladığım Amerika’da şimdi laboratuvarda çalışıyorum. Her şey çok güzel." 
Ardahan'ı çok beğendiğini bildiren Amerikalı gelin Meryem ise "Türk geneleklerine göre düğün yapmak istedim. Ardahan Amerika’dan çok farklı. Biz çok büyük ve farklı bir yerden geldik. Ardahan çok tarihi bir şehir. At arabaları bana çok değişik geldi. Bütün Ardahan halkını ve özellikle Kayatürk ailesini çok sevdim. Onlarda beni çok sevdi. Amerika’da böyle içten ve samimiyetlik yok" dedi.
Damat Muharrem Kayatürk’ün merkez Halil Efendi Mahallesinde yaşayan annesi Birsen Kayatürk de gelinin çok sevdiğini, kendisinin İngilizce gelinin de yeterince Türkçe bilmediği için işaret dili ile olsa da çok iyi anlaştıklarını belirtti.