Beşiktaş’ın taraftar grubu olan Çarşı, Diyarbakır’da yaklaşık bin 500 kişi ile kuruldu. Takımlarının maçlarını kapattıkları kafelerde izleyen grup, dernek olma yolunda da çalışmalarına başladı.
Beşiktaş’a gönül veren Diyarbakırlı bin 500 kişilik taraftar Diyarbakır Çarşı Grubu’nu kurdu. Üniversite, lise öğrencileri ve esnaftan oluşan Diyarbakır Çarşı Grubu, Beşiktaş’ın bölgeye yakın olan illerdeki maçlarına grup olarak gidiyor.
Diyarbakır Çarşı Grubu sorumlusu Murat Ekinci, dernekleşme olarak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ekinci, "Giderlerimizi kendimiz sağlıyoruz. Her maçın biletini arkadaşlarımızla aramızda toplandığımız paralarla alıyoruz. Diyarbakır’a yakın olan Kayseri, Sivas, Gaziantep, Elazığ ve İstanbul’a giderek destek veriyoruz. Gittiğimiz deplasmanlarda Diyarbakır Çarşı Grubu olarak Beşiktaş’a gönül veren arkadaşlarımızla birleşip sonsuz desteklerimizi sağlıyoruz" dedi.
"FİKRET ORMAN VE FUTBOLCULARI DİYARBAKIR’DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ"
Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman ve futbolcuları Diyarbakır’da Çarşı Grubu olarak ağırlamaktan şeref duyacaklarını ifade eden Ekinci, "Diyarbakırlılar olarak Çarşı Grubu’nu kurduk. Dernekleşme yolunda ilerliyoruz. Şimdi bin 500 arkadaşımız var. En kısa zamanda dişi kartalları kurup grubu topladıktan sonra büyük bir törenle açılış yapacağız. Dernekleşmenin ardından açılışa kulüp başkanı Fikret Orman ve futbolcuları davet edeceğiz" diye konuştu.
"DİŞİ KARTALLAR KURMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"
Diyarbakır’da son zamanlarda bayanların futbola olan sempatisinin arttığını dile getiren Ekinci, "Kısa sürede dişi kartalları oluşturacağız. Siyah-beyaz gönüllü dişi kartallar dernekleşme yolunda bize yardımlarının olacağını düşünüyorum. Bugün Diyarbakır’da bin 500 kişi ile başladık. Dişi kartalların katılımı ile 2 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Beşiktaşlılar bir çatı altında toplanmasını istiyoruz. Diyarbakır Çarşı Grubu olarak herkesi bizimle olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.