Harun GÖKÇEOĞLU/SARIKAYA (Yozgat), () - YOZGAT'ın Sarıkaya ilçesinde bulunan tarihi Roma Hamamı kalıntılarının tanıtımına yönelik Kaymakamlık tarafından hazırlanan projeye, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından verilecek olan mali destek protokolü imzalandı.
Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, 18 aylık bir zaman diliminde uygulanacak olan proje sayesinde önemli bir kültür ve turizm değerine sahip tarihi Roma Hamamı'nın tanıtımı ile ilçenin bir cazibe merkezi haline gelmesi sağlayacağını söyledi. Proje kapsamında, tarihi Roma Hamamı kalıntılarının ulusal ve uluslararası tanıtımına yönelik yazılı, görsel ve sanal platformlarda yenilikçi markalaştırma ve tanıtım çalışmalarının yapılacağını hatırlatan Kaymakam Özcan, "Ziyaretçilere tanıtım ve rehberlik hizmeti verilip, karşılama kiosku da destinasyona kazandırılacaktır. Proje sonuçlarının sağlayacağı katma değerden hem hedef grup hem de projenin nihai yararlanıcıları olan esnaf, yöre halkı, tur operatörleri faydalanacak, elde edilen turizm gelirleri ilçe esnafının gelir seviyesini artıracak, il ve bölge ekonomisinin kalkınmasına da katkı da bulunacak" dedi.
Kaymakam Özcan, projenin toplam bedelinin 147 bin 650 lira olduğunu, bu bedelin tamamının ORAN kalkınma ajansı tarafından finanse edilmek üzere protokolün imzalandığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI