AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç Bartın Kültür Platformu ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 9. Yerel Tatlar Festivali kapsamında 10 bin Bartınlı hemşehrileri ile Hasköy’de bir araya geldi.
Etkinliğe, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un yanısıra AK Parti İstanbul Milletvekili adayları Berat Albayrak, Muharrem Baltacı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bartın İl Özel İdare Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, Uluslu iş adamı ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz’ın da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde konuşan Milletvekili Tunç, Yeni Türkiye ile yeni Bartın’ın da inşa edildiğini kaydederek, Bartın için yaptıklarını çalışmalardan bahsederek. “İstanbul’un merkezinde Bartın’ın tanıtımı yapılıyor onur ve gurur duyuyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Milletvekili Tunç "Bartınlılarda kardeşlik var, huzur var, dayanışma var, birlik ve beraberlik var. Sizleri tebrik ediyorum. Değerli hemşehrilerim, bugün, yerel tatlar festivalindeyiz. Değerli Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a Bartın’a, Bartınlılara ve Bartın’ın yöresel lezzetlerine sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Bartın’a ve Bartınlılara değer veriyor. Bartın’ın yöresel yemekleri görülmeye değer. Birçok yöresel yemeklerimiz, ürünlerimiz var. Bartın’dan buraya gelip ürünlerini sergileyenleri tebrik ve teşekkür ediyorum. İstanbul’un merkezinde Bartın’ın tanıtımını yapıyorlar"dedi.
Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’ın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı standları tek tek dolaşarak, hemşehrileriyle muhabbet etti. Tunç, yoğun seçim döneminde Bartın’dan gelerek çoşkulu bir ortamda bulunmaktan dolayı Bartın Kültür Platformu Başkanı Sabri Avcı’ya ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Bartın Kültür Platformu ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 9. Yerel Tatlar Festivali kapsamında 10 bin Bartınlı Hasköy’de bir araya geldiği festival:
Sabah saatlerinde çeşitli ilçelerden kalkan servislerle Hasköy Sahili’ndeki etkinlik alanına geldi. Burada açılan stantlarda Amasra Salatası, pekmezli un helvası, gözleme, dolma, tarhana ve köy ekmeğinin de aralarında olduğu yöresel lezzetler ile başta tel kırma ve yöresel yazma olmak üzere Bartın’ı anlatan kültür ürünleri satışa sunuldu. Özel olarak gelen palyaço ekibi de çocukları eğlendirdi.