Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret eden Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, kentte yatırım yapacaklara yol gösterecek ‘Manisa’da Yatırım Rehberi’ kitabını hediye etti. Erbil, hazırlanan kitapla Manisa’nın röntgenini çektiklerini belirtirken, Başkan Ergün’de bu rehberin yatırımcılara kolaylık sağlayacağını söyledi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Genel Sekreter Fatih Özsümer, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Zafer Kalkınma desteğiyle hazırlanan Manisa’da yatırım rehberi kitabını hediye eden MTSO Başkanı Adnan Erbil, yatırımcıların Manisa ile ilgili tüm bilgileri bu kitapta bulabileceklerini söyledi. Erbil, “Bu kitabın içinde sağlık, eğitim, kültür, sanayi, hayvancılık, tarım, nüfus gibi tüm bilgileri bulabileceksiniz. KOSGEB’in yatırımcılara hangi alanlarda destek verdiği, Zafer Kalkınma Ajansının destekleri ayrıntılı olarak anlatıldı. Yatırımcı geldiğinde nerelere yatırım yapabileceğin ve potansiyeli net bir şekilde görebilecek” dedi.
KENTİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK
Yatırım rehberi hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz da, kentin röntgenini çektiklerini belirterek, yol haritasını iyi çizmeyen yatırımcıların zorluk çektiğine vurgu yaptı. Kitabın İngilizcesinin yayınlandığını açıklayan Yılmaz, “Kitap yatırımcıya sektörün boyutunu, kullanılabilirlik alanını, riski nedir, kalifiye eleman gibi sorularına cevap veriyor. 17 ilçenin tüm sektörlerde röntgenini çektik. Daha önceden Manisa’da süt ürünleri ve yağ sektörüne teşvik vardı. Teşvikten dolayı büyük yatırım aldık. Ancak daha sonrasında atıl kullanım ortaya çıktı. Hepsi iflas etme noktasına geldi. Çünkü yağ sektöründe yüzde 17’ye kadar düştü. Mevcut sektörleri de batırmaya başladı. Yatırımcı Manisa TSO’ya geldiği zaman KOSGEB ayağını, Zafer Kalkınma Ajansı ayağındaki desteklerle ilgili sorularının cevabını bu kitaptan bulabilecek” dedi. Seracılık sektöründe de Manisa’nın potansiyelinin bulunduğu ancak yerli yatırımcının bu potansiyeli kullanmadığını dile getiren Yılmaz, “Seracılık sektöründe Salihli, Ahmetli, Alaşehir ilçelerinde potansiyel var. Ama yeterince teşvik alamıyor. Buradaki yatırımcının bir yatırımı yok. Potansiyel var ama kullanamıyor. Yaş sebze ve meyvede istenen boyuta ilimizi taşıyamadık. Tanıtım yok, yurtdışı bağlantıları çok zayıf. Üzüm, kiraz gibi ürünlerde markalaşma yok. Devamlılık yok. Süs bitkileri ve çiçekçilikle ilgili teşvikler verilmiş ama büyük bir yatırım yok” diye konuştu.
“ELLERİNİZE SAĞLIK”
Yatırımcıya yol gösteren kitapçığı inceleyen Başkan Ergün, yatırımcıların çok şanslı olduğunu ifade etti. MTSO Yönetimini kutlayan Başkan Ergün, “Ellerinize sağlık. Çalışanlardan Allah razı olsun. Bu çok önemli bir çalışma olmuş. Yatırımcının hangi noktada nasıl yatırım yapacağını sektör sektör ortaya koymuş bir kitap. Seracılık noktasında Manisa Valimizle birlikte Salihli Belediyesi’nin de dahil olduğu büyük bir alan var. Orada sıcak su da var. Orada seracılığı geliştirecek bir atılım yapacağız” dedi.