Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Vali Yardımcısı Ersin  Boylu hakkında hazırlanan iddianame, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul  edildi. 
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 15 Temmuz  darbe girişiminin ardından açığa alınan Boylu'nun 28 Ağustos'ta tutuklandığı  hatırlatıldı.
 
İddianamede, Boylu'nun valilik tarafından yürütülen proje kapsamında  27 Ocak 2015'te yurt dışına çıktığı ve "ByLock" kullandığının tespit edildiği  bildirildi.
 
Şüphelinin eşi Nesrinur Boylu'nun, Eylül 2006-Ocak 2012'de Asya  Katılım Bankası AŞ'de çalıştığı kaydedilen iddianamede, zanlının iş yerinde  yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinde Nesrinur  Boylu'nun arkadaşları ile Bank Asya logosu altında iki fotoğrafı, elebaşı  Fetullah Gülen'e ait 2 fotoğraftan birinin üzerinde "Paralel yapı enerji işinde  İsrail'le harcamış" yazısı ile Zaman gazetesinin ilk sayfa resminin bulunduğu  belirtildi.
 
"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti lehine çalıştı"
 
İddianamede, Boylu'nun talebi üzerine daha önce kaymakamlık yaptığı  Erzurum'un Köprüköy ilçesinin Belediye Başkanı Osman Belli'nin tanık olarak  ifadesinin alındığı bildirildi.
 
Belli'nin, Boylu'yu 2013-2014'te kaymakam olarak görev yapması  dolayısıyla tanıdığını söylediği aktarılan iddianamede, şüpheliyle sık sık  görüştüğünü, görev yaptığı süre ve bu sürede yaşanan 17-25 Aralık 2013 sürecinde  FETÖ/PDY lehine konuşmasına şahit olmadığını, 2014'teki mahalli seçimlerde AK  Parti lehine, cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  lehine çalıştığını, bu duruma muhtarların çoğunun da şahit olduğunu belirttiği  anlatıldı.
 
 Ayrıca, Belli'nin, zanlının ilçede görev yaptığı iki yıl boyunca  FETÖ/PDY lehine çalıştığını veya örgüt lehine konuştuğuna şahit olmadığını  söylediği kaydedildi.
 
Boylu hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.