Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - İSTANBUL'da oturan lösemi hastası 11 yaşındaki Yusuf Serçe'nin sürekli hayalini kurduğu Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde tatil hayali, Bir Dilek Tut Derneği tarafından gerçeğe dönüştürüldü.
İstanbul'da Haydar ve Aynur çiftinin ikinci çocukları olarak dünyaya gelen Yusuf Serçe'ye 2.5 yıl önce gittiği hastanede Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi konuldu. Yusuf Serçe, teşhisin ardından hayatının büyük bölümünü hastanelerde tedavi görerek geçirdi. Hastane odasında sürekli televizyon izleyen, bir gün hastaneden çıkıp Antalya'ya giderek 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmayı hayal eden Serçe'nin bu isteği gerçekleşti.
Oğullarının tedavisi için 2.5 yıldır seferber olan aile, Yusuf'un tek hayalini gerçekleştirmek için Bir Dilek Tut Derneği'ne başvurdu. Dernek, doktorlarının tatil için izin vermesi üzerine Yusuf'un hayalini gerçekleştirmek üzere Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelle irtibata geçti. Yusuf, daha sonra ailesiyle İstanbul'dan Antalya'ya götürüldü. Burada VIP araç ile havalimanından alınan Yusuf ve ailesini, otel girişinde Calista Otel Genel Müdürü ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, çok sevdiği çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen animatör ekibi ile otelin müdürleri karşıladı. Bir kutu çikolata hediye edilen Yusuf, ailesiyle odasına geçti. Odası Trabzonspor forması, topu, bordo mavi balonlar ve en sevdiği filmlerin afişleri ile süslenen Yusuf, kendisi için hazırlanan hediyeleri tek tek inceledi. Yusuf, ardından havuza girip, jet-ski'ye bindi.
BU KADAR BÜYÜK SÜRPRİZLER BEKLEMİYORDUM
Otele girince büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Yusuf Serçe, "Antalya'yı, otelleri televizyondan izliyordum. En büyük hayalimdi, gerçek oldu. Jet-ski yaptım, havuza girdim, eğlendim. Çok mutluyum. Benimle ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Oğlunun tedavi sürecinde moralinin yüksek olmasının önemli olduğunu aktaran Haydar Serçe ise "Tedavi güzel gidiyor. Hastalığı atlattık gözüyle bakıyoruz. Antalya Yusuf'un en büyük hayaliydi, ancak bu kadarını beklemiyordu. Çok güzel sürprizler yapıldı. Emeği geçenlere minnettarız" dedi.

FOTOĞRAFLI