TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonasında grekoromen stil 80 kiloda dünya şampiyonu olarak üçüncü kez bu başarıyı gösteren Trabzonlu milli sporcu Selçuk Çebi'yi makamında kabul etti. 

Şampiyon güreşçiyi altınla ödüllendiren Vali Öz, "Memleket olarak sıkıntılı bir dönümden geçiriyoruz ancak zaman zaman farklı alanlarda elde edilen başarılar millet olarak bizi gururlandırıyor ve bizlere moral veriyor" dedi.

Gelecekte sağlıklı nesillerin yetişmesi için sporun çok önemli olduğunu ifade eden Vali Öz, "Sporun gelişmesinde başarılı sporcuların rolü büyüktür. Bu sporcular gençlerin ve toplumun önünde örnekler teşkil ediyor. Farklı zamanlarda üç kez dünya şampiyonluğu elde ederek milletçe bize bu gururu yaşattığın için seni tebrik ediyorum. Başarılarla dolu bir spor hayatın var. Bu başarılarını olimpiyat şampiyonluğu ile taçlandıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Fransa'da 2016’da yapılacak Avrupa futbol şampiyonasına da direkt katılma hakkı elde eden A Milli Futbol takımının bu başarısına da değinen Vali Öz, "Milli takımımız önemli bir başarı elde etti. Bu başarı bu acı günlerde milletimize farklı bir duygu ve moral verdi. Milletçe bu başarılara ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içerisinde bu bölgede güçlü olmak zorundayız. Spordaki başarılar bu yönüyle çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Selçuk Çebi de "Al bayrağın altında dünya şampiyonu olmak farklı bir gururdur. Bu sevincimizi buruk yaşıyoruz ancak devletimiz çok güçlüdür, bu acı günler aşılacaktır. Bu süreçte aldığımız başarı ile milletimize moral verebildiysek ne mutlu bize.  Bir hedefimiz daha var. Evimde olmayan tek madalya olimpiyat şampiyonluğu madalyasıdır. Milletimizin ve devletimizin bizden beklentileri var. O bilinçle yoğun şekilde çalışıyorum" dedi.