Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki KDP üyesi Avni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü  PKK'nın uzun süredir Sincar meselesi üzerinden bölgede fitne ve yeni bir çatışma  çıkarma peşinde olduğunu söyledi.  
 
Avni şu ifadeleri kullandı:
 
"Bu saldırı tehdidiyle, PKK'nın Kürdistan Bölgesi'ne karşı ne gibi bir  düşmanlık beslediği ortaya çıktı. Kiralık bir katil gibi bazı ülkelerin  ajandasına göre hareket ediyorlar."
 
Terör örgütü PKK'nın bu tür tehditlerinin "IKBY'nin bağımsızlık  referandumu" öncesinde gelmesinin de çok manidar olduğuna vurgu yapan Avni, "PKK  bu süreci sabote etmek istiyor." diye konuştu.
 
Kürt Bölgesi olarak PKK'nın şiddet içeren zihniyetinden çok  çektiklerini vurgulayan Avni, PKK'ya daha fazla tahammüllerinin kalmadığını ve  IKBY'yi terk etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından Rıza Altun, Türk Silahlı  Kuvvetlerinin Sincar'daki terör unsurlarına düzenlediği hava saldırılarından  KDP'yi sorumlu tutarak, devamının gelmesi halinde Kürt Bölgesi'ne savaş ilan  edecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak:Vatan