İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, "Türkiye Vodafone Vakfı olarak 'Şehit Ailelerine Destek Fonu' adı altında 5 milyon liralık bir fon oluşturduk. 5 milyon liralık fonun 1 milyon lirasını bu yıl şehit çocuklarının okul başarılarını desteklemek üzere eğitim bursu olarak kullanacağız." dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı ile Türk Kızılayı'nın şehit çocukları için hayata geçirdiği iş birliğinin detayları Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda paylaşıldı.

Deegan toplantının açılışındaki konuşmasına Türkiye demokrasisini kurtaran ve canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerini anarak başladı. Vodafone olarak bu kötü olayın yıl dönümünde özel bir proje hayata geçirdiklerine işaret eden Deegan, eğitimin her toplum için önemli olduğunu söyledi.

"Bir ülkenin geleceğini, o ülkenin çocuklarının alacağı eğitim belirler" diyen Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı olarak şehit ailelerine destek vermek için "Şehit ailelerine destek fonu" adı altında 5 milyon liralık bir fon oluşturduklarını bildirdi.

Colman Deegan, "Fonun önceliğini şehit çocuklarının eğitimine vermek istedik. 5 milyon liralık fonun 1 milyon lirasını bu yıl şehit çocuklarının okul başarılarını desteklemek üzere eğitim bursu olarak kullanacağız. Bu fon ile şehit çocuklarının elinden turmak, onlara daha iyi bir gelecek için umut vermek istiyoruz. Projemizi Türk Kızılayı ile birlikte yürüteceğiz. Katkı ve destek verdikleri için teşekkürler." şeklinde konuştu.


- "Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız"


Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise projenin önemine dikkati çekerek Türkiye'de bir daha yaşanmamasını temenni ettikleri 15 Temmuz arefesinde duyuruluyor olmasının önemli olduğunu söyledi.

Darbe girişimi esnasında hayatlarını kaybedenlere rahmet dileklerinde bulunan Kınık, "Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağımızı ifade ediyorum. Bugün de o emanetlere sahip çıkmak için bir araya geldik." dedi.

Kınık, özel sektörde çalışan markaların yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile itibarlarını pekiştirdiklerini belirterek, toplumsal çıktının kar kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Türk Kızılayı'nın çalışmalarından bahseden Kınık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vazifemiz toplumumuzun doğal kaynaklı ve 15 Temmuz'da olduğu gibi beşeri kaynaklı afetlere karşı dayanıklığını artırmak. Özellikle dezavantajlı toplumların, kırılgan, travmaya açık toplumların yanında durmak, desteklemek çok önemli. Şehit çocuklarımız ve şehit ailelerimiz de bu kırılgan topluluklarımızdan. Onlar hem en büyük fedayı yaptılar, ailelerinin bir mensubunu bu topraklara şehit verdiler ya da gazi oldular, hem de bu sorumluluğu kendileri de taşıyarak bu esnekliği ve dayanıklılığı göstermek durumundalar.

Bu yüzden millet olarak onların yanında olmak durumundayız. Biz de Vodafone Vakfı ile beraber bugün ilk adımını attığımız bu iş birliğini, çok boyutlu olarak genişleterek devam ettireceğiz."


- "Bugüne kadar 29 milyon liralık sosyal yatırım gerçekleştirdik"


Hasan Süel de Vakfın Türkiye'de onuncu yılını kutladığına işaret ederek, bugüne kadar Türkiye'nin farklı coğrafyalarında, farklı sosyal ihtiyaçlara yönelik toplam 29 milyon liralık sosyal yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yatırımlarda her zaman doğru tema, doğru sosyal ihtiyaç ve doğru iş ortağı ile ilerlediklerini belirten Süel, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir, uzun vadeli projeler yaratmaya çalışıyoruz. Bu ülkeyi seven bir kurum olarak, ülkemizin demokrasisine karşı yapılan saldırılarda ülkemizi canı pahasına koruyan şehitlerimizin, geride kalan ailelerinin acılarını paylaşıyoruz, onlara bir nebze katkı vermeyi bir vatandaşlık görevi olarak biliyoruz. Bu kapsamda Vakfımız bünyesinde toplam 5 milyon liralık oluşturduğumuz fonu, şehit ailelerinin ihtiyaçlarına göre belirleyeceğimiz öncelikli alanlar için kullanacağız.

Daha iyi bir gelecek için çocuklarımızın eğitimine destek olmak, Vakıf bünyesinde her zaman önceliğimiz. Bu 5 milyon liranın 1 milyonluk kısmını Türk Kızılay'ı iş birliğinde şehitlerimizin çocuklarının eğitimini desteklemek üzere bir başarı bursu olarak vereceğiz. Şehit ailelerimizin yalnız olmadığını, ülkece yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz."


- 630 çocuğa 1 milyon liralık eğitim desteği


İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Süel ve Kınık gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verileri doğrultusunda belirlenen 630 çocuğa okul seviyelerine göre oluşturulan ihtiyaç seviyesi doğrultusunda bursların Türk Kızılayı ile birlikte dağıtılacağını bildiren Süel, bursiyerlerin Türk Kızılayı ve Vodafone Vakfı kartına yüklenecek kredileri harcayabileceğini söyledi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, burs miktarları ilköğretim çağındaki çocuklar için yıllık bin lira, lise çağındaki gençler için yıllık bin 300 lira, üniversite çağındaki gençler için ise yıllık 2 bin 600 lira olacak.

Burs, Temmuz 2015-Temmuz 2017 döneminde şehit vermiş ailelerin çocuklarını kapsayacak ve eğitim bursu 2017-2018 öğretim yılı içinde birinci ve ikinci dönem başlarında olmak üzere eşit miktarda ikiye bölünerek bursiyerlerin Kızılay Kart hesaplarına aktarılacak.