TÜRKİYE Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon öncesi çarşamba günü Samsun'da oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Anadolu Efes'le karşılaşacak Pınar Karşıyaka, üst üste dördüncü finalden de zaferle ayrılmak istiyor.
Yeşil kırmızılı ekip, antrenörü Ufuk Sarıca yönetiminde 2013-14 sezonunda Türkiye Kupası'nı, geçen sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, sezon sonunda da lig şampiyonluğunu kazandı. İzmir temsilcisi bu periyotta bir kez Cumhurbaşkanlığı, bir kez de ligin play off final serisinde eşleşip üstünlük sağladığı rakibini bir kez daha mağlup etmeyi hedefliyor.
Oyuncu ve antrenör olarak görev yaptığı eski takımının elinden kupayı yine almak isteyen Ufuk Sarıca, "Arka arkaya son 3 finalde 3 şampiyonluğumuz var. Türkiye'deki son 5 kupanın 3'ünü kaldırdık ve diğer iki kupada yarı final oynadık. Geçen sezonu ligi şampiyon olarak tamamlayarak bu dev kupayı yine oynamaya hak kazanmak gerçekten çok önemliydi. Geçen yıl kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı üst üste ikinci kez kazanmak istiyoruz" dedi. Sezona 8 transferle yenilenen kadroyla başlayacaklarını hatırlatan Sarıca, "İmkanlar dahilinde en iyi kadroyu kurduk" diye konuştu.
CARTER SEFERBERLİĞİ
Pınar Karşıyaka sağlık ekibi, Justin Carter'ı Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline yetiştirmek için seferber oldu. Pınar Cup'taki Trabzonspor Medical Park mücadelesinde sakatlanan oyuncunun kasığında ödem meydana geldiği bildirildi. Bu arada bileğinde sorun olan Josh Carter ve dizindeki ağrı nedeniyle PAOK maçında riske edilmeyen Palacios ise kupa finalinde forma giyecek.
Öte yandan Karşıyakalı taraftarların yarın akşam otobüsler, çarşamba günü de hava yoluyla Samsun'a gideceği bildirildi.