Van merkez Tuşba Belediyesi, 8. Van Turizmi Ve Seyahat Fuarı’na ve uluslararası Batı-Asya turizm araştırmaları kongresine damgasını vurdu.

Tuşba Belediyesi, Van’ın yükselen değeri Tuşba olarak faaliyetlerini her alanda sürdürürken; Türkiye’nin tarihi, turistik ve kültürel açıdan çok önemli bir ilçesi olduğundan Tuşba’nın tanıtımına yönelik yürüttüğü çalışmalarını her geçen gün artırmaktadır. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 8. Van Turizmi ve Seyahat Fuarı’da açılan stant katılımcıların ve ziyaretçilerin akınına uğradı. Tuşba Belediyesi standını gezen ziyaretçiler tarihi, kültürel ve el sanatlarının en iyi sergilendiği alanı gezerken, özverili ve güler yüzlü Tuşba Belediyesi personelleri tarafından hergün kendilerine aşure ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Tuşba Belediyesi standına gelen ziyaretçileri bizzat ağırlayan ve tanıtımda bulunan Başkan Özgökçe yaptığı açıklamada; “Tuşba ilçemizde, Tuşba Fuar Merkezi’nde açılan ve 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yurt içinden ve yurt dışında binerce insanın ziyaret ettiği 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nda her zaman olduğu gibi Van’ımızı tüm cihana tanıtmak için yine en güzel yerde standımız açtık. İlçemiz kültür ve turizmin başkenti olacak kadar doğal zenginliklere sahiptir. Bizler de Tuşba Belediyesi olarak bu güzel günlerde bu kültürel ve doğal güzellikleri halkımıza göstermek adına standımızı açtık. Standımıza yerli ve yabancı misafirlerimizden çok büyük ilgi oldu. Bu ziyaretçilerimiz arasında Başta Van Valimiz sayın Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, bölgeden katılan tüm Kültür ve Turizm İl Müdürleri olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluş amirleri ve yetkilileri, sivil toplum örgütleri başkanları ve yetkilileri ve onbinlerce ziyaretçi standımıza uğradı. Tüm ziyaretçilere şahsım ve Tuşba Belediyesi adına kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu tür fuar ve etkinlikler ilimiz ve bölge için bu dönemde çok daha önem arz ettiğini ifade eden başkan Özgökçe, “Bölgemiz turizmin ve muhabbetin başkentidir. Maalesef bu değerlerin birçoğu halen gün yüzüne çıkarılamamış ve turizme kazandırılamamıştır. Her zaman dediğimiz gibi bizler yer üstü ve yer altın zenginliklerin fakir bekçileriyiz. Tuşba Belediyesi olarak kurulduğumuz 2014 yılından günden bu yana her çalışmamızda doğal zenginliklerimizi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak bu alanlarda gerekli tanıtım ve turizme kazandırma çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bizi anlayamayan bazı dar görüşlü insanlar kültürel ve turistik tanıtım ve faaliyetlerimizi ancak gelecekte kalkınmanın bacasız sanayisi olan turizmin tekrar Van’da canlandığı ve hatta şahlandığı zaman anlayacaklardır. Bunların olabilmesi için tüm basın yayın organlarına Van’ımızı her fırsatta tanıtacağız. Tarihi Van evlerimiz, taş kafeterya, antik tiyatro, Zeve Şehitliği, karasu kuş cenneti, Ayanıs Kalesinin çevre düzenlemesi, Çarpanak Adasının turizme kazandırılması, Çarpanak Kilisesi, Amik Kalesi, Adır Adası ve çeşmesi, mavi bayraklı plajımız, Kalecikteki Urartu Kaya Mezarları ve nekropolü, Meher Kapı, Altıntepe gibi turizm bölgesinde bulunan tarihi ve turistik alanlarımız ile ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İnşallah, ilçemizde toprak altında kalmış ve turizme kazandırılmayı bekleyen bu güzel tarihi ve turistik alanları gün yüzüne çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçe, “Ayrıca fuar ile aynı zamanda başlayan ve biten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürlüğü’nün organize ettiği “Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi”nde emeği geçen sayın Doç. Dr. Faruk Alattinoğlu ve ekibine ve emeği geçen herkese özellikle Tuşba Belediyemiz ile birlikte Van Valisi sayın Murat Zorluoğlu’na, Rektörümüz sayın Prof. Dr. Peyami Battal’a ve Asya Fuarcılık’ta sayın Süleyman Güler’e çok teşekkür ederiz. 61 farklı üniversiteden 226 araştırmacının 4 gün boyunca Turizm araştırmaları açısında çok önemli sunumlar ve değerlendirmelerin yapıldığına bizzat şahit olduk. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi’ne 202’si Türkiye’den 24’ü yurt dışından toplan 226 akademsiyen katılırken 4 farklı salonda 3 gün boyunca 266 bildiri sunuldu. Çok verimli ve anlamlı geçen bu güzel fuarın ve kongrenin ilimize ve bölgemize yatırımcılarımıza ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara ve ziyaretçilere tekrar teşekkür eder, Van’a sadece Van denizi, Van Kalesi, Van Kedisi, Van Balığı, Van kahvaltısı, ve diğer tursitik değerleri için değil, asıl Van’a ‘misafirperverliğiyle gönüllere taht kuran vefalı ve kadirşinas Vanlılar’ için sürekli bekleriz” ifadelerini kullandı.