Tokat’ın Niksar ilçesinde yaklaşık yarım saat yağan sağanak, ilçe merkezinde yaşamı olumsuz etkiledi.
Etkili olan sağanak yağış yolları göle çevirdi, trafik aksadı, asfalt yerinden söküldü, iş yerlerini su bastı. Türkiye sıcaklarla boğuşurken, Niksarlılar sağanak yağış ile neye uğradığını şaşırdı.
Niksar ilçe merkezinde yaklaşık yarım saat yağan sağanak yağmur ilçe merkezinde yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle bazı sokaklarda rögar kapakları tıkanınca su birikintileri oldu. Zemin katlarda bulunan bazı iş yerleri su baskınından etkilendi.
Yağışların etkili olduğu ilçe merkezinde caddeler adeta göle döndü, asfalt yerinden söküldü, kaldırımlarda büyük oluklar meydana gelirken, iş yerlerini su bastı. Yollarda biriken sular yüzünden sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, trafik polisleri, gerekli tedbirleri alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardılar.
İnşaat malzemesi ve mahlep deposu sular altında kalan iş yeri sahibi Cavit Yıldırım adlı vatandaş, tüm mahleplerin sular altında kalarak ıslandığını, nemden dolayı da artık bir işe yaramayacağını kaydederek yaklaşık 500 bin TL’lik zararlarının olduğunu söyledi.
Daha önceden de yağmurlardan etkilendiğini ve konuyla ilgili belediyeden yardım talep ettiklerini belirten Yıldırım, “Beşinci kez yağmurdan dolayı mağduriyet yaşıyoruz. Belediyeye buraya rögar gider yapmaları için istekte bulunmuştum ama maalesef birkaç kez söylememize rağmen ilgilenmediler” diyerek tepkisini dile getirdi.
Belediye ekipleri ise yollarda biriken toprak ve taş parçalarını temizlerken, vidanjörde su baskını yaşayan iş yerlerinde çalışma yaparak suları temizledi.
Öte yandan yaklaşık bir ay evvel su taşkınını önlemek amacıyla belediye tarafından mazgal yapılan ve peşinden asfalt dökülen Keşfi Meydanı Akasya yokuşunda asfaltın kağıt gibi havaya kalkmış olması ise görenleri şaşırttı.