Yenişehir ilçesinde esnafları ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kenti halkla beraber yönettiklerini belirterek, "Halkın sesine kulak veriyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, vatandaşlar ve esnafları ziyaret etmeye devam ediyor. Yenişehir ilçesi Selahaddin Eyyubi Yeraltı Çarşısı’nda esnafları ziyaret eden Başkan Atilla, esnaflarla sohbet etti, öneri ve taleplerini dinledi. Yeraltı Çarşısının daha işlek hale gelebilmesi için esnafın görüşünü soran Başkan Atilla, "Esnafımızın işlerinin açılması için Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

“Hizmetlerimizde herkese adiliz”

Başkan Atilla, daha sonra Dağkapı Meydanı’nda vatandaşlarla beraber çay içip sohbet etti. Kenti halka beraber yönettiklerini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu:

"Halkın sesine kulak veriyoruz. Kırık kalpleri onarmamız lazım, insanın gönlüne giden yolu imar etmeliyiz. Güzel günler bizi bekliyor. Biz yaradılanı Yaradandan ötürü seviyoruz. İnsana insan olduğu için değer veriyoruz. Kimsenin diline, dinine, düşüncesine, siyasi görüşüne bakmıyoruz. Hizmetlerimizde herkese adiliz.”

“Halkını önemseyen başkanımızdan memnunuz”

Vatandaşlar ise Başkan Atilla’nın göreve geldiği ilk günden beri kentin her noktasında halkla bir araya geldiğini belirterek, "Halkı önemseyen başkanımızdan memnunuz. Şehirde ulaşım, temizlik, alt yapı başta olmak üzere birçok hizmette kalite yükseldi. Başkan Atilla, yaptığı hizmetlerle şehrimize huzur getirdi" dedi.

Halk otobüsüyle yolculuk etti, şoförleri uyardı

Başkan Atilla daha sonra durakta bir özel halk otobüsüne bindi. Bir süre özel halk otobüsüyle yolculuk eden Başkan Atilla, vatandaşların ilettiği şikayetler doğrultusunda özel halk otobüsü şoförlerine uyarıda bulundu. Özel halk otobüslerinin kurallara uymadığı durumda yaptırım uygulayacaklarını belirten Başkan Atilla, "Halkımızın şikayetlerine çözüm bulmak için özel halk otobüsüne bindik. Şoförler halka karşı kaba davranamaz. Otobüslerdeki konfordan kalkış ve varış saatlerine kadar her konuda titiz bir denetim yürüteceğiz. Özel halk otobüsü şoförlerinin kural dışı hareketlerine müsamaha göstermeyeceğiz. Diyarbakırlılar ulaşımda sıkıntı yaşamayacak” ifadelerinde bulundu.

Başkan Atilla, ziyaret boyunca gördüğü her vatandaşa, belediyenin hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sorarak Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini anlattı.