Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- TÜRK futbolunun asırlık çınarlarından Karşıyaka, bugün 103 yaşını doldurdu.
Temelleri 1 Kasım 1912'de Zühtü Işıl, Kadızade Raşit, Süreyya İplikçi, Refik Civelek, Osman Nuri ve Örnekköylü Hüseyin tarafından atılan yeşil kırmızılı kulüp için genel seçim nedeniyle özel bir program düzenlenmezken, kuruluş yıldönümünün 3 Kasım Salı günü İzmir Arena'da gerçekleşecek baloyla kutlanacağı bildirildi. Biletleri 100 TL'den satılan balonun geliri voleybol şubesine bırakılacak.
Başkan Ali Erten, kulübün kuruluş yıl dönümü nedeniyle resmi internet sitesinden bir mesaj yayınladı. Erten'in kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Bu topraklarda, kimlik arayışının, vatan sevgisinin, direnişin, başkaldırının adı olan KSK'miz bugün 104'üncü yaşına girdi. Hepimiz ÇOK büyük bir tarihin bugünkü emanetçileri, neferleri, hizmetkarlarıyız. O halde bu büyük tarihe layık olabilmek için daha çok çalışmalıyız. Bütün çabamız bu kutsal emaneti tesisleriyle, kalıcı ve sürekli gelir kaynaklarıyla, kurumsal örgütlenmesiyle, güçlü altyapılarıyla kendi ayakları üzerinde durabilen, daha sağlam, daha güçlü bir yapıyla geleceğe hazırlamak. Atatürk'ten emanet ay-yıldızı armamızda şerefle, onurla taşıyoruz. Aynı heyecanla, sevdayla taşıyacağız. Nice yıllara."