İSTANBUL (AA) - CK Akdeniz Elektrik, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile uzun soluklu bir iş birliğine imza attı. "Enerjimiz dostlarımız için" diyen CK Akdeniz Elektrik, sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların bakım ve tedavi masraflarını üstleniyor.

Şirket açıklamasına göre, CK Akdeniz Elektrik, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile toplumda farkındalık yaratıyor. Toplumun hassasiyetlerine büyük önem veren CK Akdeniz Elektrik, bu doğrultuda enerji sektöründe bir ilke imza atarak HAYTAP ile iş birliği başlattı.

CK Akdeniz Elektrik, HAYTAP'a gelen ihbarlardan hareket ederek Antalya, Burdur ve Isparta'da bulunan sahipsiz, yardıma muhtaç, hasta ve kötü muamele gören sokak hayvanlarının bakım ve tedavi masraflarını karşılıyor.

Şirket, şimdiden 5 sokak hayvanının tedavi masraflarını üstlenerek eski sağlıklarına kavuşmalarını sağladı. Bu arada genel müdürlük ve tüm şubelerine konuyla ilgili bilgilendirme amaçlı afişler asan CK Akdeniz Elektrik, aynı zamanda şubelerinin kapılarına da "Bu şirket hayvan dostudur" çıkartmaları yapıştırarak hayvan hakları konusuna dikkati çekiyor.

İş birliği kapsamında okulların açılmasının hemen ardından HAYTAP'ın hayvan haklarını anlatan tiyatro oyununun da bölgede sahnelenmesi için çalışmalara başlandı. HAYTAP Eğitim Projesi kapsamında sahnelenen tiyatro oyununda yunus parklarından sirklere, pet shop'lardan deney gerçeğine kadar hayvan hakları ihlalleri çocukların dilinden çocuklara anlatılıyor.

Söz konusu tiyatro oyununun Antalya, Burdur ve Isparta'da sahnelenmesi için harekete geçildi. Sokak hayvanlarına destek olmak ve hayvan haklarıyla ilgili farkındalık yaratmak için başlatılan sosyal sorumluluk projesi bunlarla sınırlı kalmayacak. Planlanan diğer uygulamalar da zaman içerisinde hayata geçirilecek. Proje ile hayvan sevgisinin başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaşması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, sosyal sorumluluk bilinciyle hayvan hakları konusunda bir farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Özellikle hizmet verdikleri bölgede yaşayan sokak hayvanlarının haklarını gözetmek için HAYTAP ile bir adım atmaya karar verdiklerini belirten Değerli, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikli olarak Antalya, Isparta ve Burdur'da tedaviye muhtaç sokak hayvanlarının eski sağlıklarına kavuşmaları için kaynak yaratıyoruz. Tüm bakım ve tedaviler HAYTAP'ın iş birliği ve gözetimindeki uzman veterinerlerce yapılıyor. Tedavilerin tamamlanmasının ardından sokak hayvanlarının doğal yaşama kazandırılması veya bakım yetisi olan duyarlı bireylerce sahiplenilmesi konusunda da her zaman HAYTAP ile iletişim halinde oluyoruz. Amacımız hayvan hakları ile ilgili bir farkındalık yaratabilmek."