Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek gün yüzüne çıkarılan Şehreküstü Konakları’nı ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, “Şehreküstü Konakları tarihi dokunun gerçekten canlandırıldığı ve yaşatıldığı bir mekan olmuş” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beraberinde Milletvekili Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ve Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Yılmaz ile birlikte Şehreküstü Konakları’nı ziyaret etti.
ÇELİK: “ŞEHREKÜSTÜ KONAKLARI TARİHİN CANLANDIRILDIĞI BİR MEKAN”
Ziyaret sırasında çok etkilendiğini dile getiren Milletvekili Candemir Çelik, “Şehreküstü Konakları gerçekten tarihin canlandırıldığı ve yaşatıldığı bir mekan olarak Şahinbey Belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılmış durumda. Burada gerçekten çok güzel hizmetler yapılıyor. Tarihi mirasımızın gün yüzüne çıkarılması bunların restorasyonu ve aynı zamanda da kullanılması çok önemli. Bunu hayata geçirmek, kültürümüzü bugüne yansıtmak anlamında çok değerli ve kıymetli. Bugün esnafımızı ve vatandaşlarımızı da ziyaret ettik. Muhtarlarımızın sorunlarını dinledik. Bizim belediyecilik anlayışımızın yerel yönetimlerimizin ne kadar güçlü olduğunu, yapılan işlerin ne kadar büyük olduğunu hizmetler noktasında çıtayı ne kadar yükseltmiş olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Ben emeği geçen Başta Şahinbey Belediye Başkanımız olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“TARİHE SAHİP ÇIKMAK VE GELECEK NESİLLERE AKTARMAK GERÇEKTEN ÖNEMLİ”
Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise, Milletvekili Canan Candemir Çelik’e ziyaretler sırasında kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. Şehreküstü Konakları’nın önemli bir tarihi zenginlik olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, “Eskiden “tarihi yapılardan kurtulalım” diye bir anlayış varken, şu anda “Tarihi yapılarımıza sahip çıkalım. Onları restore edelim, yaşatalım, gelecek nesillere aktaralım” anlayışını devam ettiriyoruz. Bu anlamda buraya gelen herkes bu yapılanların çok güzel olduğunu söyleyip “iyi ki yapılmış” diyor, şu ana kadar hiç olumsuz konuşanı görmedim. Bunlara sahip çıkmak bunları gelecek nesillere aktarmak gerçekten önemli. Bende emeği geçen tüm arkadaşlarıma gerçekten teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da yine kaldığımız yerden restorasyonlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.
Milletvekili Candemir Çelik, Belediye Başkanı Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri daha sonra, Milli Mücadele Müzesi genişletme çalışmalarını ve Kepenek Mahallesi’nde yapımı devam eden meydan çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.