Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin, 2017 yılında şuana kadar kent genelinde meydana gelen 333 yangına müdahale ettiği bildirildi.

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, itfaiye çalışanlarının 7 gün 24 saat fedakarca görev yaptığını belirtti.

İtfaiye ekiplerinin, 2017 yılında meydana gelen 333 yangına başarıyla müdahale ettiğini aktaran Başkan Barakazi,"Ekiplerimiz yıl içerisinde 115 ev, odunluk, çatı ve bahçe yangını ile 218 ot, anız, çöp ve orman yangınına başarıyla müdahale etti. 8 trafik kazası olayına müdahale eden ekiplerimiz, ayrıca kış aylarında 45 buzlanma, 45 kapı açma, 18 asansör sıkışması, 22 hayvan kurtarma olayına müdahale etmiştir. Yaz aylarında Bin ton su taşıyarak kaldırım ve yolları yıkayan ekiplerimiz, yıl içerisinde 7 yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi”dedi.

Canlarını tehlikeye atarak zor şartlarda görevlerini yürüten itfaiye ekiplerini bu zorlu mücadelelerinden dolayı kutladığını dile getiren Barakazi," Büyük bir özveri örneği göstererek cesaret ve onuruyla görevlerini yerine getiren itfaiye teşkilatımızın haftalarını kutluyor, yangınsız ve kazasız günler temennisiyle çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.