Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Ayhan Erdem, transfer yasağının kalkması için CAS’a yaptıkları itiraza 1 Mayıs tarihinde yanıt verileceğini hatırlatarak, “CAS’ın hakkımızdaki kararı kaldıracağını düşünüyoruz” dedi.
Erdem, yaptığı yazılı açıklamada kulübe getirilen transfer yasağının haksız olduğunu, CAS’ın da bu haksızlığı görerek yasağı kaldıracağını düşündüklerini söyledi. Transfer yasağı nedeniyle bu yıl takıma takviye yapılamadığını hatırlatan Erdem, “Transfer yasağının kalkmasının ardından önümüzdeki sezon için güçlü bir kadro kurma çalışmalarına başlayacağız. Bu sezon transfer yapamadık ama sezonu değerlendirdiğimizde iyi bir tablo çizdik. Takımımız, sunulan imkanlarla maksimum faydayı sağladı. Hem ligde iyi yerdeyiz hem de birlik beraberlik sağladık. Bu noktada hem teknik kadroya hem de futbolculara teşekkür ediyoruz” dedi.
Mersin İdmanyurdu’nun Spor Toto Süper Lig’i en iyi yerde bitireceğini kaydeden asbaşkan Erdem, pazartesi günü Akhisar Belediyespor ile kritik bir maça çıkacaklarını belirterek şöyle devam etti:
"Her iki takım açısından da zor ve önemli bir maç. Ligin kaliteli iki takımı karşılaşacak. Biz saha ve seyirci avantajımızla da bir adım öndeyiz. Akhisar maçını yeni Mersin Stadyumu’nda oynayacağız. Yeni statla ilgili hem bizim hem teknik heyetimizin kaygıları vardı ama bunlar giderildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile 3 yıllık kira anlaşmamız var. En son Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanan özel maçta yeni stadın saha zemininde bir problem olmadığını gördük. Ligde kalan maçlarımızı yeni statta oynayacağız. Bu stat hem Mersin için hem de Türkiye için önemli tesislerden biri. Saha zemininde her hangi bir sorun yaşanmayacağı taahhüt edildi. Biz de taraftarımızı pazartesi akşamı yeni Mersin Stadyumu’na bekliyoruz.”
Erdem, bu akşam oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçıyla ilgili olarak Fenerbahçe’nin ligin en iyi takımlarından biri olduğunu ifade ederek, "Rizespor maçında olumsuzluk olsa da güçlü bir takım. Şu an da bizim moral olarak Fenerbahçe’den iyi olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah maçı alıp kupada yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.