Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle Osmaneli ilçesinde yatsı namazından önce mevlid-i şerif okutuldu.
Osmaneli Fatih Camii’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle Osmaneli Belediyesi ve Müftülük tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi. Akşam namazı sonrası okutulan mevlitte farklı camilerde görevli imamlar gelerek Kur’an-ı Kerim okuyarak ilahiler söyledi. İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Çanakkale Zafer’inin vatan topraklarını korumaya çalışan milletin azminin ibret verici destanı olduğunu söyledi. Bostancı, "Bizler de böylesine önemli bir hatırayı aziz şehitlerimize dualar göndererek geçirmek istedik. Bu gün sahip olduğumuz her şeyi şehit olan dedelerimize borçlu olduğumuzu, unutmamamız gerekir. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için her kesin kendi alanında canla-başla çalışması gerekir. Bu da şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir. Bugün, Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 100 üncü yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, azmin mücadelesidir. Bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimiz için mevlit ve hatim duası etkinliği gerçekleştirdik” dedi.
Çanakkale şehitlerinin aziz ruhları için yapılan duanın ardından ezan okunarak cemaat yatsı namazını kıldı. Camiden çıkan vatandaşlara Osmaneli Belediyesi tarafından irmik helvası ikram edildi. Programa Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel meclis üyeleri Hakan Özkan, Orhan Uğur ve çok sayıda vatandaş katıldı.