Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() DEVLET  Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünü 8 yıldır yürüten ve geçtiğimiz hafta sonu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliğine atanan Orhan Birdal personeline bir veda mesajı yayınlayarak, kurumun tarihine altın harflerle yazılan dev boyuttaki değişim, dönüşüm ve vizyon projelerine birlikte imza attıklarını belirterek şöyle dedi:
“20 Ocak 1982 tarihinden bu yana her kademesinde görev yaptığım, yedi yıldan uzun bir süredir de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini üstlendiğim ve mensubu olmakla büyük onur duyduğum Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden bugün itibariyle ayrılıyorum.
82 yıllık köklü mazisi olan DHMİ tarihine altın harflerle yazılan dev boyuttaki değişim, dönüşüm ve vizyon projelerine birlikte imza attık.
Eğer son 7 yılda;
• Yolcu sayısı 70.3 milyondan 166.5 milyona,
• Uçak trafiği 935.6 binden 1.7 milyona,
• Aktif havalimanı sayısı 41'den 53'e,
• Terminal kapasitesi yıllık 100 milyondan 248 milyona,
• Uçak park kapasitemiz 449'dan 705'e çıktıysa, bunda en büyük pay şüphesiz üstün gayretle ve özverili hizmet anlayışıyla görev yapan DHMİ ailesinin siz değerli üyelerine aittir.

Bu ailenin bir ferdi olarak, 33 yılı aşkın bir süredir birlikte Türkiye'nin en büyük ve gözde kuruluşlarından birisi haline getirdiğimiz Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde en üst düzeyde sorumluluk üstlenerek gerçekleştirdiğimiz büyük projelerin üstesinden yine hep birlikte geldik.Gerçekleştirdiğimiz pek çok önemli projenin yanı sıra, dünyanın en büyük Yap-İşlet-Devret projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı ihalesini, dünyanın gözü önünde ve hiçbir şüpheye mahâl vermeden başarıyla tamamlayarak kurumsal başarımızı birlikte taçlandırdık.
Görev yaptığımız süre zarfında kuruluşumuzun ulusal ve uluslararası havacılık alanındaki gücünü ve saygınlığını artırmak için büyük gayret sarf ettik.
Kuruluşumuzu ve çalışanlarımızı ekonomik olarak güçlendirmek, sektör kuruluşları arasında ön plana çıkarmak için yoğun çaba harcadık.
DHMİ Genel Müdürlüğü bugün tüm kamu görevlilerinin mensubu olabilmek için yarıştığı, tercih edilir bir kurum haline gelmiştir.
Görev ve sorumluluk üstlendiğimiz süre zarfında tek vücut olarak gayretle alın ve akıl teri döken, doğrudan ve dolaylı olarak kuruluşumuzda görev yapan 15 bine yakın çalışanımıza ve onların fedakâr ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum.
Değerli yönetim kurulu üyelerimize ve aileleri ile değerli yakın çalışma arkadaşlarımıza, havacılık sektörümüzün her kurum ve seviyedeki değerli yöneticilerine, havalimanlarımızda hizmet veren kamu ve özel sektör temsilcilerine ve değerli kiracılarımıza, SHGM'nin değerli Genel Müdürü ve yardımcılarına ayrıca teşekkür ediyorum.”
BASINA ÖZELLİKLE AHL MUHABİRLERİNE TEŞEKKÜR.
Orhan Birdal görev yaptığı süre içinde yaptıkaları tarafsız yayın nedeniyle basına ve özellikle Atatürk Havalimanı Muhabirlerine teşekkür ederek sözlearine şöyle devam etti:
“Yapıcı eleştirileri, objektif ve sorumlu habercilik anlayışı ile havacılık sektörünü takip eden yazılı ve görsel basının değerli temsilcileri ile 24 saat haber peşinde koşan AHL basın görevlilerine sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Ülkemize her alanda olduğu gibi havacılık alanında da çağ atlatan büyük projelerde sonsuz destek veren, yeni Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a en kalbi duygularımla şükranlarımı arz ediyorum.
UDH Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a ve Bakanlık yönetimine teşekkür ediyorum.
Son olarak yoğun çalışma ortamı içerisinde kendilerine yeterince zaman ayıramadığım halde her konuda desteğini ve manevi gücünü yanımda hissettiğim fedakar eşime ve çocuklarıma sonsuz muhabbet ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Çalışma hayatımız boyunca bizden yana bir hak doğmuş ise hakkımızı helal ediyor, bilmeden kırdığımız, incittiğimiz kardeşlerimizin de bize olan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Bu duygularla DHMİ ailesine ve tüm havacılık camiasına arz-ı veda ediyorum."

(FOTOĞRAF)