Taylan YILDIRIM / İZMİR, () - GENEL seçimin en ilginç uygulamalarından birisi, İzmir'in Urla İlçesi'nde yaşandı. Mahallede, oy kullanılacak okul bulunmaması üzerine, vatandaşlar emlak ofisinde sandık başına gitti.
Bugün yapılan genel seçimin en dikkat çeken uygulamalarından bir tanesi Urla'daki Çamlıçay Mahallesi'nde yaşandı. Mahallede, vatandaşların oy kullanması için okul ya da kamu kurumu bulunmaması üzerine İl Seçim Kurulu farklı bir uygulamaya gitti. Şevki Atalay'a ait emlak ofisi, oy kullanma merkezi olarak belirlendi. Burada oturan seçmenler, emlak ofisine konulan 4 sandıkta, oylarını kullandı.
GEÇEN SEÇİMLERDE DE KULLANILMIŞ
Emlak ofisinin bir bölümünün geçen yıllarda, kahve olarak kullanıldığı, o zamandan kalma uygulama ile burasının seçimlerde kullanıldığı öğrenildi. Emlak ofisinin sahibi Şevki Atalay ise, "Ben burayı yeni devraldım. Binanın bir bölümü kahvehane olduğu için seçim kurulu kullanmaya başlamış. Şimdi bizim bünyemizde, ancak yine oy kullanılacak yer olmadığı için seçimlerde kullanılmasına karar verildi" dedi.
FOTOĞRAFLI