Sinop’ta 8 günde 6 baca yangını meydana gelirken, itfaiye baca yangınları ile ilgili uyarıda bulundu.
Sinop’ta 8 günde 6 baca yangınının meydana gelmesi dolayısıyla Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Naci Sönmez, baca temizliğinin önemine vurgu yaptı. Sönmez yaptığı açıklamada, “2014 yılında yani kış ayının başlaması ile 1.5 ay içerisinde 26 baca yangını meydana geldi. 2015 yılı içerisinde ise 6 baca yangını meydana geldi. Vatandaşlar sobalarını kurduktan sonra senede en az bir kere bacalarını ya kendi gücü ile ya da itfaiyeye müracaat ederek mutlaka temizletmesi gerekiyor” dedi.
İtfaiye Müdürü Naci Sönmez, bacaların temizlenmediğinde vatandaşların nelerle karşılaşabileceğini de anlattı. Sönmez şu bilgileri verdi: “Bacada kurumlar birikiyor, bacalar doluyor, vatandaş sobasını yaktığında özellikle fırtınalı, rüzgarlı havalarda kurum tutuşuyor ve yanan kurumdan doğru da baca tutuşuyor. Ondan sonra ‘baca tutuştu’ diye bize haber veriyor. Vatandaş yangından sonra bacalarını temizletiyor ancak iş işten geçmiş oluyor. Bacaların mutlaka temizletilmesi gerekli. Kendi gücü veya itfaiyeye müracaat ederek belirli bir ücret karşılığında temizletilebilir. Baca yangını çıktığında vatandaşların itfaiyeyi aramaktan başka yapacak bir şeyi yok. Yangın olduğunda hemen itfaiyeyi aramaları yeterli.”
2014’TE SİNOP’TA 285 YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ
Baca yangınları ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Naci Sönmez, 2014 yılında 48 adet ahşap ev, 16 adet betonarme ev, 9 adet motorlu araç, 28 adet orman, 36 adet anız, 3 adet atölye, 7 adet odun kömür deposu ve 156 adet çeşitli çapta diğer yangınlar olmak üzere toplamda 285 adet yangına müdahale de bulunulduğunu da açıkladı.