HATAY Valiliği, şehit ailesine kameralar önünde şehit haberini veren Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın 'Gazeteciler gizli çekim yapmış' açıklamasının yeterli inceleme olmadan yaptığını, hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.
Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit polis Mehmet Tuhal'ın ilçeye bağlı Yukarıbucak Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Feride Tuhal'a acı haberi kameralar önünde ve uygun olmayan bir şekilde vermesi kamuoyundan büyük tepki çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da soruşturma açılması talimatı vermişti.
Hatay Valiliği'nin ilk incelemesi tamamlandı ve Kaymakam'ın beyanına dayanılarak dün Valilik'ten ve Kaymakamlık'tan yapılan açıklamada gazetecilerin hedef alınması ile ilgili bilginin, yeterli inceleme yapılmadan verilmiş olmasından kaynaklandığı belirtildi.
Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada Kaymakam Pala hakkında inceleme başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:
"ÜST MAKAMLARA YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ"
"Hakkari'de şehit olan polis memuru merhum Mehmet Tuhal'ın şehadet olayının ailesine haber verilmesi sırasında yaşanan tartışmalarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Hassa Kaymakamı Mustafa Pala hakkında; Şehit Mehmet Tuhal'ın şehadetinin ailesine haber verilmesi sırasında, basın mensuplarının da bulunduğu kalabalık bir ortamda şehit yakınlarına bilgi verilerek özensiz davranıldığı, şehit yakınlarına haber verilmesi sırasında çekilen fotoğrafların Kaymakamlık internet sayfasında yayınlanarak gereksiz tartışmalara sebep olunduğu, yaşanan hadiseler hakkında gerekli incelemeyi yapmadan 'Gizli çekim yapıldığı' şeklinde üst makamlara eksik bilgi verildiği, yukarıda belirtilen hususları incelemek ve gerekiyorsa disiplin yönünden soruşturmak üzere bir vali yardımcısı görevlendirildiği, yapılacak inceleme ve soruşturma neticesinde tespit edilecek hususların kamuoyu ile ayrıca paylaşılacağı hususları kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Kaymakam Pala, şehit haberini aileye vermesi sırasında birçok flaş patlmasına rağmen çekimin 'Gizli yapıldığını' söyleyerek ilçedeki bir gazeteciyi hedef göstermiş, ancak 3 ayrı ajans ile Kaymakamlık basın görevlisinin aynı yerde çekim yaptığı görüntülerin incelenmesi ile ortaya çıkmıştı.
VALİ YARDIMCILIĞI DA YAPMIŞ
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 35 yaşındaki Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, 3 çocuk babası. Hassa Kaymakamı çeşitli ilçelerde kaymakamlık, bir ilde de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bir yıl süreyle dil eğitimi almak ve idari sistemini incelemek üzere Fransa'da bulundu.  Halen Ankara Üniversitesi İdare Hukuku Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Belçika'da Yerel Yönetimler ve Adem-i Merkeziyetçilik Eğitimine, Almanya'da Mesleki Eğitim Kursuna, ABD'de Devlet ve Yerel Yönetimler Eğitimine katıldı. İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde Hollandaca ve Almanca biliyor.

FOTOĞRAFLI