Grubun sohbet odası ve internet sitesi üzerinden dün yayınladığı mesajda, "Ne kadar kalabalık olursak o kadar eğleniriz" denildi ve hacker olma rehberlerine giden linkler yayınlandı.

USA Today'e göre şimdiye kadar 6000'den fazla Twitter hesabı Anonymous girişimleriyle kapandı ancak bu yeterli olmuyor. Zira kapanan hesapların yerine hemen yenileri açılabiliyor.



'BOŞ OTURMAYIN, KATKI YAPIN'

Bu durum karşısında halkın desteğini yanına almak isteyen Anonymous'un mesajında, "Sohbet kanalında boş boş oturmak ya da sağa sola bakınıp hiçbir şey yapmamak yerine, size sunulan bu araç ve rehberlerden faydalanabilirsiniz. Katkınızın anlamı çok büyük. Sizleri imkanınız varsa Op'un tüm faaliyetlerine katılmaya çağırıyoruz. Ne kadar kalabalık olursak o kadar eğleniriz" denildi.

anonymoustan-isid-nasil-hacklenir-rehberi1.jpg

'NE YAPTIĞINIZI BİLDİĞİNİZDEN EMİN OLUN'

"Bu operasyonlara katıldığınızda ne yaptığınızı bildiğinizden, nereye girdiğinizden ve neye tıkladığınızdan emin olun #opparis #OpISIS"

Anonymous'un paylaştığı kaynaklar üçe ayrılıyor: NoobGuide (acemiler rehberi), ReporterGuide (şikayet rehberi), SearcherGuide (arama rehberi).

HER İHTİYACA AYRI REHBER

NoobGuide'da, basit bir biçimde DDos saldırısı nasıl yapılır, kablosuz bağlantılar üzerinden yetki nasıl kaldırılır, şifre nasıl kırılır gibi ipuçları yer alıyor.

ReporterGuide, sosyal medyayı tarayıp IŞİD'le bağlantılı hesapları bularak şikayet edecek bir bot'un nasıl oluşturulacağını öğretiyor.

SearcherGuide ise insanlara IŞİD bağlantılı siteleri ve hesapları bulma konusunda Anonymous'a yardım etmek isteyenlerin ne yapması gerektiğini anlatıyor.

IŞİD'DEN KARŞI HAMLE

Öte yandan IŞİD bağlantılı hesaplardan da terör örgütünün taraftarlarının yapması gerekenler listeleri paylaşılıyor. "Ey tevhidin kardeşleri" satırlarıyla başlayan bu listelerde, Anonymous hacker'ları "geri zekalılar" olarak nitelendirilirken, "Tanımadığınız kişilerle konuşmayın, bilmediğiniz linklere tıklamayın, VPN kullanın, IP'lerinizi sürekli değiştirin" gibi temel hack savunma tavsiyeleri veriliyor.

Anonymous'a yakınlığıyla bilinen Softpedia'da bu listelerle ilgili, "Görüp görebileceğiniz en ezik ve acemi tavsiyeler, grubun sanal yeteneklerinin ne kadar sınırlı olduğunu gösteriyor" denildi.

ANONYMOUS'UN YANI SIRA ABD'Lİ HACKER'LAR DA HAREKETE GEÇTİ

Anonymous'un yanı sıra ABD hükümetiyle ilişkili gönüllü hacker'lardan oluşan Ghost Security de IŞİD'e savaş açtı. Grubun adı açıklanmayan direktörü NBC News'e yaptığı açıklamada, "Biz daha ziyade istihbarat görevi görüyoruz" dedi.

Bu arada gizli anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'dan da IŞİD'le bağlantılı 78 kanalın kapatıldığı yönünde bir açıklama geldi.