01 Mayıs pazartesi günü itibariyle evlilik programları kesin kalktı mı? Son dönemde büyük tepkilere neden olan evlilik programları ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'nın çıkması ile birlikte biteceği iddia edildi. İlk olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Kısmetse Olur programı yayından kaldırıldı. Peki ATV'deki "Esra Erol'da", star TV'deki  "Zühal Topal'la", Show TV'deki "Evleneceksen Gel" ve flash tv'deki "Dest-i  İzdivaç" adlı programlar yayından kalktı mı? İşte RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'dan önemli açıklama

YENİ KHK KAFALARI KARIŞTIRDI

KHK sonrası evlilik programlarının kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda kafalar karıştı. KHK ile evlilik programlarının yasaklandığı değerlendirilirken, 'evlilik programları değil "0800" gibi telefon hatlarıyla arkadaş bulma programlarına yer verilemeyeceği görüşü de ortaya atıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, "Salı gününden itibaren evlilik programları televizyonda olacak mı olmayacak mı? KHK ile tümden yasaklandı mı yasaklanmadı mı”sorusuna şu sözlerle yanıt verdi: 

“Hukuk müşavirliğine bir çalışma yaptırıyoruz. Yarın inceleme bittikten sonra kamuoyuna bir açıklama yapacağız. Biz zaten bu programları istemiyoruz, bunu daha önce de açıkça söyledik.“

EVLİLİK PROGRAMLARI 2 MİLYON TL CEZA KESİLMİŞTİ!

RTÜK, kamuoyunda tartışmalara yol açan evlilik programlarını masaya yatırdı. Şikayetler üzerine yapılan değerlendirme sonucu evlilik ve benzeri yarışmaları içeren 6 programa 2 milyon 133 bin 903 lira ceza kesildi. Ceza kesilen evlilik programları arasında, ATV'deki Esra Erol'un, Show TV'deki Seda Sayan ile Uğur Aslan'ın, Star TV'deki Zuhal Topal'ın, Kanal D'deki Seda Akgül'ün programları da var.

İşte ceza yiyen evlilik programları

ATV Esra Erol: 567 bin 467 TL
Kanal D- Kısmetse Olur: 397 bin 57 TL
Show TV “Evleneceksen Gel”: 382 bin 285 TL
Star TV “Zuhal Topal'la” : 351 bin 550 TL
Fox TV “En İyi Benim” : 315 bin 786 TL
TV 8 “Göz 6” : 119 bin 758 TL