Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve civarının, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren sağanak şeklinde başlayacak yağışların; Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir çevrelerinde yer yer etkili olacağı, Perşembe günü ise akşam saatlerine kadar aralıklı olarak yağmur şeklinde görüleceği, Cuma günü de Yozgat ve Sivas çevrelerinde devam edeceği, yarın yağış anında rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice (saatte 30-50 kilometre) eseceğinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Hava sıcaklıklarının, yarından itibaren bölge genelinde hissedilir derecede (10 ila 14 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Yağış ve rüzgar sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklar (sel, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamlar vb.) ile hissedilir derecedeki sıcaklık azalmasına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması tavsiye olunur'' denildi.