Ömer PINAR / ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da 500 çocuk, hayırsever bir işadamı tarafından topluca sünnet ettirildi. Kirveleri, ağlayarak sünnet masasına yatırılan çocukların susmaları için onlara bol bol lokum yedirmeye çalıştı.
Şanlıurfa'da adı açıklanmayan hayırsever işadamı, maddi durumu iyi olmayan ailelerin 500 çocuğunu topluca sünnet ettirdi. Şehitlik Çamlık Salonu'nda gerçekleştirilen tören, sabah saatlerinde başladı. Aileleriyle birlikte toplu sünnet töreninin yapılacağı salona getirilen çocuklara önce kıyafetleri giydirildi. Ardından sevinçli bekleyiş, yerini korkuya bıraktı. Sünnet olacak çocuklar, ağlayarak ailelerinin ellerinden kaçmaya kalkıştı. Ailelerinin kucağında sünnet masasına götürülen bazı çocuklar, tekme ve yumruk atarak sünnetçinin elinden kurtulmak için uzun süre direndi. Ağlaya ağlaya güçlükle sünnet ettirilen çocukların susması için devreye giren kirveleri ise, onlara bol bol lokum yedirmeye çalıştı. Çocuklarını ücretsiz olarak sünnet ettiren aileler, hayırsever işadamına ve görevlilere teşekkür etti.
Hayırsever işadamı adına organizasyona öncülük eden Abdülkadir Karakuş şunları söyledi:
"Her yıl gelenek haline getirdiğimiz sünnet töreninde bu yıl 500 çocuğu sünnet ettirdik. Hayırsever işadamı arkadaşımız bu iş için katkılarını koymuştur. Allah rızası için bu işi yapıyoruz. Bu hayırseverlerin sayısını Cenab-ı Hak artırsın. Her yıl, sünnet ettirilenlerin sayısı inşallah artacaktır."
FOTOĞRAFLI