ARTVİN (AA) - Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 3’üncü dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Kemal Cirit başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, DSİ 26. Bölge Müdür Yardımcısı Turan Karagöz, Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, kaymakamlar, belediye başkanları,  yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Vali Cirit, Artvin'de yürütülen kamu hizmetlerinin eksiksiz ve tam olarak en uzak mezralara dahi iletilmeye devam edeceğini, hizmetlerde asla durağanlığa fırsat vermeyeceklerini belirterek,  bürokraside durağanlığın olmadığını, siyasetin belirlediği stratejilerin bürokrasi tarafından uygulandığını dile getirdi.

Artvin'in de kendine dönük bir gündemi olduğunu ifade eden Cirit, "Artvin'de bir kısmın gündeminde yoğun olarak yaşanan bir maden konusu var. Madenle ilgili vali olarak benden bir açıklama beklendiğinin farkındayım. Zamanı geldiğinde madenle ilgili açıklamamızı yapacağız. Önümüzdeki süreçte yapılacakları kendi aramızda değerlendirmekteyiz. Biz de Artvin'in gündeminin sadece madenden ibaret olmadığını bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Konuşacağımız, değerlendireceğimiz hususlarla da bunu göstermek niyetindeyiz" dedi.

Vali Cirit, illegal yapı ve unsurlara karşı vatandaşları uyararak, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız demokratik haklarını kullanırken, örneğin mitingler, basın açıklamaları, gösteri yürüyüşleri yaparken illegal yapıların ve unsurların bu tür gösteri yürüyüşlerine sızabileceklerini ve masumane istekleri provoke edebileceklerini hiçbir şekilde unutmasın. Biz bu butik kentin başka bir alana evrilmesini arzu etmemekteyiz. Buna da müsaade etmeyiz. Bugün ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bizim de aynı hassasiyet ve çıkarlar doğrultusunda hareket edeceğimizi sizlerle paylaşma gereği hissettim. Bizim milletimiz belki tek tek alim değildir, ama ariftir, sağduyu sahibidir."

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından sona erdi.