Yozgat Bozok Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Alternatif Enerjili Araç Yarışları Elektromobil kategorisinde ürettikleri elektrikli araçla TUBİTAK bünyesinde düzenlenen yarışlara iddialı hazırlanıyor.
Bozok Üniversitesi geçen yıl katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları Elektromobil kategorisinde ürettikleri araçla 48 üniversite arasın ilk 8 üniversite arasına girerek büyük bir başarı elde etmişti. Bu yıl da katılacakları yarışmadan daha iyi bir derece beklediklerini belirten 3M-Elektro Grubu Kaptanı Tunahan Demir, araçta iki motor bulunduğunu şanzıman ve diferansiyel olmadığını söyledi. Aracın elektronik aksamını kendi imkanlarımızla yaptıklarını ifade eden Demir, “Kendi motorumuzu imal etmek ve diğer eksikliklerin giderilmesi için maddi anlamda desteğe ihtiyacımız var. Elektrikli araçlarla ilgili son yıllarda Türkiye’deki ve dünyada önemli gelişmeler var. Bu gelişmelerden Yozgat’ımızın da faydalanmasını istiyoruz. Bu sayede ilimize bu yönde yapılacak yatırımların sağlanmasına da katkı sağlamış oluruz. Ortaya koyduğumuz 4 tekerlekli aracımızda telemetre sistemi de mevcut olup akünün hız ve akım değerlerini izleyebiliyoruz. Bunların hepsi üniversitemiz bünyesinde yapılıyor olmasından mutluyuz” dedi.
Elektrikli aracın benzin ve diğer yakıt türlerine göre doğaya herhangi bir zararın olmadığını vurgulayan Demir, “Şuan araç üzerinde ciddi anlamda çalışmamızı sürdürüyoruz. Yozgatlı işadamlarımızın destek ve katkılarıyla inanıyorum ki elektrikli aracımızı her bakımdan gelişmesine olanak sağlamış olacağız. Hayırseverlerimizin sponsorluk ve desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.